Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    kermenei

    De beschrijving van deze term werd 5 keer aangepast.

    Versie 5

    kermenei
    (de ~ (v.), ~s)

    varkenskarbonade: plat stuk varkensvlees met bot, gesneden van de schouder of de rug, maar met meer vet dan bij een kotelet

    stoofkarbonade

    Een goei gebakken kermenei met mosterd is lekker.

    ’En karmenei in de pan leggen. (Cornelissen-Vervliet (1899))

    Mijn moeder deed altijd veel ajuin in de kermenei.

    Regio Antwerpse Kempen
    Bewerking door de Bon op 08 okt 2018 23:35
    0 reactie(s)

    Versie 4

    kermenei
    (de ~ (v.), ~s)

    varkenskarbonade: plat stuk varkensvlees met bot, gesneden van de schouder of de rug, maar met meer vet dan bij een kotelet

    stoofkarbonade

    Een goei gebakken kermenei met mosterd is lekker.

    ’En karmenei in de pan leggen. (Cornelissen-Vervl.)

    Mijn moeder deed altijd veel ajuin in de kermenei.

    Regio Antwerpse Kempen
    Bewerking door Marcus op 08 okt 2018 15:35
    0 reactie(s)

    Versie 3

    kermenei
    (de ~ (v.), ~s)

    varkenskarbonade: plat stuk varkensvlees met bot, gesneden van de schouder of de rug, maar met meer vet dan bij een kotelet

    stoofvlees

    Een goei gebakken kermenij met mosterd is lekker.

    ’En karmenei in de pan leggen. (Cornelissen-Vervl.)

    Regio Antwerpse Kempen
    Bewerking door Marcus op 08 okt 2018 15:33
    0 reactie(s)

    Versie 2

    kermenei
    (de ~ (v.), ~s)

    varkenskarbonade: plat stuk varkensvlees met bot, gesneden van de schouder of de rug, maar met meer vet dan bij een kotelet

    Een goei gebakken kermenij met mosterd is lekker.

    ’En karmenei in de pan leggen. (Cornelissen-Vervl.)

    Regio Antwerpse Kempen
    Bewerking door de Bon op 24 okt 2012 16:40
    0 reactie(s)

    Versie 1

    kermenij
    (de~, (v.), ~s)

    varkenskarbonade: plat stuk varkensvlees met bot, gesneden van de schouder of de rug, maar met meer vet dan bij een kotelet

    Een goei gebakken kermenij met mosterd is lekker.

    Regio Antwerpse Kempen
    Bewerking door fansy op 17 mei 2012 00:36
    0 reactie(s)

    Developers gezocht!
    De code achter het Vlaams woordenboek heeft dringend een update nodig.
    Wil je deze website graag mee een nieuw leven geven? Ik zoek een team adoptieouders.
    Stuur me een e-mailtje als je wil helpen, merci!

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.