Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    Omdat ik het Vlaams Woordenboek al enkele jaren niet meer kan onderhouden, wordt er gewerkt aan een nieuwe versie. Helpers zijn welkom in kanaal #vlaamswoordenboek op de Discord van Nerdland.

    cuberdon

    De beschrijving van deze term werd 10 keer aangepast.

    Versie 10

    cuberdon
    (zn. m. -s)

    Conisch, rood-paars snoepje met een half hard omhulsel en een stroperige vulling met een aroma van framboos.

    Van Dale D2014 online: Belgisch-Nederlands

    zie ook: neuske, neuzen, neuzeke, jeneverneus

    Klik op de afbeelding
    6 cuberdons

    Cuberdons eet men best zo vers mogelijk want na enkele weken versuikert de vulling.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 19 mrt 2017 21:41
    1 reactie(s)

    Versie 9

    cuberdon
    (zn. m. -s)

    Conisch, rood-paars snoepje met een half hard omhulsel en een stroperige vulling met een aroma van framboos.
    In Vlaanderen vooral bekend als neuske, neuzen, neuzeke, jeneverneus.

    Van Dale D2014 online: Belgisch-Nederlands

    Klik op de afbeelding
    6 cuberdons

    Cuberdons eet men best zo vers mogelijk want na enkele weken versuikert de vulling.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 19 mrt 2017 21:36
    1 reactie(s)

    Versie 8

    cuberdon
    (zn. m. -s)

    Conisch, rood-paars snoepje met een half hard omhulsel en een stroperige vulling met een aroma van framboos.
    In Vlaanderen vooral bekend als neuske, neuzen, neuzeke, jeneverneus.

    Van Dale D2014 online: Belgisch-Nederlands

    Klik op de afbeelding
    6 cuberdons

    Cuberdons eet men best zo vers mogelijk want na enkele weken versuikert de vulling.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 19 mrt 2017 20:07
    1 reactie(s)

    Versie 7

    cuberdon
    (zn. m. -s)

    Conisch, rood-paars snoepje met een half hard omhulsel en een stroperige vulling met een aroma van framboos.
    In Vlaanderen vooral bekend als neuske, neuzen, neuzeke, jeneverneus.

    Van Dale D2014 online: Belgisch-Nederlands

    Cuberdons eet men best zo vers mogelijk want na enkele weken versuikert de vulling.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 19 mrt 2017 20:05
    1 reactie(s)

    Versie 6

    cuberdon
    (zn. m. -s)

    Conisch, rood-paars snoepje met een half hard omhulsel en een stroperige vulling met een aroma van framboos.
    De cuberdon is een Belgische specialiteit maar door de beperkte houdbaarheid wordt de cuberdon niet geëxporteerd en is dus vrijwel alleen in België te verkrijgen.
    In Vlaanderen vooral bekend als neuske, neuzen, neuzeke, jeneverneus, tsoepke, Gentse neus of topneus.
    In Wallonië als chapeau de curé of pastoorshoed.

    De cuberdon Leopold bestaat al sinds Leopold I koning van België werd en het snoepje is dus zo oud als België zelf. De franstaligen noemden het toen ‘bonnet de curé’.
    De verbastering van ‘cul de bourdon’ werd in 2000 de wereld ingeroepen.

    VD2014 online: Belgisch-Nederlands

    Cuberdons eet men best zo vers mogelijk want na enkele weken versuikert de vulling.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door fansy op 31 okt 2014 00:00
    1 reactie(s)

    Versie 5

    cuberdon
    (zn. m. -s)

    Conisch, rood-paars snoepje met een half hard omhulsel en een stroperige vulling met een aroma van framboos.
    De cuberdon is een Belgische specialiteit maar door de beperkte houdbaarheid wordt de cuberdon niet geëxporteerd en is dus vrijwel alleen in België te verkrijgen.
    In Vlaanderen vooral bekend als neuske, neuzen, neuzeke, jeneverneus, tsoepke, Gentse neus of topneus.
    In Wallonië als chapeau de curé of pastoorshoed.

    De cuberdon bestaat al sinds Leopold I koning van België werd en het snoepje is dus zo oud als België zelf. De franstaligen noemden het toen ‘bonnet de curé’.
    De verbastering van ‘cul de bourdon’ werd in 2000 de wereld ingeroepen.

    VD2014 online: Belgisch-Nederlands

    Cuberdons eet men best zo vers mogelijk want na enkele weken versuikert de vulling.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door fansy op 30 okt 2014 23:25
    1 reactie(s)

    Versie 4

    cuberdon
    (zn. m. -s)

    Conisch, rood-paars snoepje met een half hard omhulsel en een stroperige vulling met een aroma van framboos.
    De cuberdon is een Belgische specialiteit maar door de beperkte houdbaarheid wordt de cuberdon niet geëxporteerd en is dus vrijwel alleen in België te verkrijgen.
    In Vlaanderen vooral bekend als neuske, neuzen, neuzeke, tsoepke, Gentse neus of topneus.
    In Wallonië als chapeau de curé of pastoorshoed.

    De cuberdon bestaat al sinds Leopold I koning van België werd en het snoepje is dus zo oud als België zelf. De franstaligen noemden het toen ‘bonnet de curé’.
    De verbastering van ‘cul de bourdon’ werd in 2000 de wereld ingeroepen.

    VD2014 online: Belgisch-Nederlands

    Cuberdons eet men best zo vers mogelijk want na enkele weken versuikert de vulling.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door fansy op 30 okt 2014 23:20
    1 reactie(s)

    Versie 3

    cuberdon
    (zn. m. -s)

    Conisch, meestal paars snoepje met een half hard omhulsel en een stroperige vulling met een aroma van framboos.
    De cuberdon is een Belgische specialiteit maar door de beperkte houdbaarheid wordt de cuberdon niet geëxporteerd en is dus vrijwel alleen in België te verkrijgen.
    In Vlaanderen vooral bekend als neuske, neuzen, neuzeke, tsoepke, Gentse neus of topneus.
    In Wallonië als chapeau de curé of pastoorshoed.

    De cuberdon bestaat al sinds Leopold I koning van België werd en het snoepje is dus zo oud als België zelf. De franstaligen noemden het toen ‘bonnet de curé’.
    De verbastering van ‘cul de bourdon’ werd in 2000 de wereld ingeroepen.

    VD2014 online: Belgisch-Nederlands

    Cuberdons eet men best zo vers mogelijk want na enkele weken versuikert de vulling.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door fansy op 30 okt 2014 23:19
    1 reactie(s)

    Versie 2

    cuberdon
    (zn. m. -s)

    conisch, meestal paars snoepje met een half hard omhulsel en een stroperige vulling. De cuberdon is een Belgische specialiteit. In Vlaanderen zegt men vooral neuske, neuzen.

    < zou een verbastering zijn van cul de bourdon

    VD2014 online: Belgisch-Nederlands

    Cuberdons eet men best zo vers mogelijk want na enkele weken versuikert de vulling.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door Georges Grootjans op 20 apr 2014 11:22
    1 reactie(s)

    Versie 1

    cuberdon
    (zn. m. -s)

    conisch, meestal paars snoepje met een half hard omhulsel en een stroperige vulling. De cuberdon is een Belgische specialiteit. In Vlaanderen zegt men vooral neuske, neuzen.

    < zou een verbastering zijn van cul de bourdon

    Cuberdons eet men best zo vers mogelijk want na enkele weken versuikert de vulling.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 29 jul 2012 14:10
    1 reactie(s)

    Developers gezocht!
    De code achter het Vlaams woordenboek heeft dringend een update nodig.
    Wil je deze website graag mee een nieuw leven geven? Ik zoek een team adoptieouders.
    Stuur me een e-mailtje als je wil helpen, merci!

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.