Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
Omdat ik het Vlaams Woordenboek al enkele jaren niet meer kan onderhouden, wordt er gewerkt aan een nieuwe versie. Helpers zijn welkom in kanaal #vlaamswoordenboek op de Discord van Nerdland.
De beschrijving van deze term werd 2 keer aangepast.
licht gebakken, nog rood doorbloed gebakken
Typisch Vlaams: Belgisch-Nederlandse Standaardtaal; Gangbaarheid: 3; Vlaamsheid: 1
NL: rare (Engelse uitspraak)
Hoe bak je steak saignant of à point? – Libelle Lekker
Wat is de juiste manier om, zonder technische snufjes, je steak saignant EN warm op je bord te krijgen? (dagelijksekost.een.be)
Als je dezelfde biefstuk saignant bakt, leg je iedere kant 2 minuten in de pan. (hbvl.be)
licht gebakken, nog rood doorbloed gebakken
Typisch Vlaams: Belgisch-Nederlandse Standaardtaal; Gangbaarheid: 3; Vlaamsheid: 1
NL: rare
Hoe bak je steak saignant of à point? – Libelle Lekker
Wat is de juiste manier om, zonder technische snufjes, je steak saignant EN warm op je bord te krijgen? (dagelijksekost.een.be)
Als je dezelfde biefstuk saignant bakt, leg je iedere kant 2 minuten in de pan. (hbvl.be)