Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  Omdat ik het Vlaams Woordenboek al enkele jaren niet meer kan onderhouden, wordt er gewerkt aan een nieuwe versie. Helpers zijn welkom in kanaal #vlaamswoordenboek op de Discord van Nerdland.

  ruimtelijk structuurplan

  Dit is slechts 1 definitie voor "ruimtelijk structuurplan." Bekijk alle definities.

  ruimtelijk structuurplan
  (vaste woordgroep)

  plan dat globaal de verwachte en gewenste ruimtelijke ontwikkelingen weergeeft voor een gemeente (of delen ervan), voor een provincie of een gewest

  standaardtaal in België
  zie ook ruimtelijk uitvoeringsplan

  Het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen (RSV) is een door het Vlaams gewest opgemaakt ruimtelijk structuurplan dat de gewenste toekomstige ruimtelijke ordening in Vlaanderen coördineert. (Wikipedia)

  3 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door Marcus en laatst gewijzigd door Marcus (26 nov 2015 16:35)

  Thumbs_up
  220

  Reacties

  ‘standaardtaal in Vlaanderen’ staat (nog?) niet in het VW. Is dit wishful thinking :) of moest het standaardtaal in België zijn?

  Standaardtaal in Vlaanderen zou trouwens correcter zijn :)

  Toegevoegd door de Bon op 26 nov 2015 11:47

  Het geeft te denken, Bon. Standaardtaal in Vlaanderen zou dan betekenen “woorden die behoren tot de standaardtaal in het Vlaams Gewest”, maar dat klopt niet want de Vlaamse Brusselaars vallen daarbuiten. Dus zou het moeten zijn “behorende tot de standaardtaal van de Vlaamse Gemeenschap” want daar horen de Brusselse Vlamingen wel bij.De Gemeenschappen regelen echter alleen “persoonsgebonden materies” en daar is ruimtelijke ordening bij mijn weten niet bij. Ik weet dus niet of ze in Brussel een “ruimtelijk structuurplan” hebben of dat dit anders genoemd wordt. Dus “standaardtaal in België”. Waarom moet alles hier zo ingewikkeld zijn?

  Toegevoegd door Marcus op 26 nov 2015 16:46

  Ik volg Marcus wel. Meer nog, als er gesproken wordt over “standaardtaal in België” omvat dit ook het Vlaams dat een Didier Reynders produceert. Want hoe ge het ook draait of keert, ik heb meer affiniteit met het Vlaams van Reynders dan met het Nederlands van Mark Rutte. Anderzijds moet ik mijn eigen uitgangspunt bijstellen dat Vlaams de taal is die in Vlaanderen gebezigd wordt.

  Toegevoegd door Georges Grootjans op 27 nov 2015 21:06

  Voeg een reactie toe

  Ingelogde gebruikers kunnen reacties aan deze definitie toevoegen.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Developers gezocht!
  De code achter het Vlaams woordenboek heeft dringend een update nodig.
  Wil je deze website graag mee een nieuw leven geven? Ik zoek een team adoptieouders.
  Stuur me een e-mailtje als je wil helpen, merci!

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.