Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  Omdat ik het Vlaams Woordenboek al enkele jaren niet meer kan onderhouden, wordt er gewerkt aan een nieuwe versie. Helpers zijn welkom in kanaal #vlaamswoordenboek op de Discord van Nerdland.

  sneeuwschuifelen

  Dit is slechts 1 definitie voor "sneeuwschuifelen." Bekijk alle definities.

  sneeuwschuifelen
  (ww. sneeuwschuifelde, gesneeuwschuifeld)

  in de file staan in de sneeuw

  zie ook wegcode

  Tot twee uur sneeuwschuifelen op de ring van Brussel. (verschillende VRT radiopresentatoren tijdens het record filerijden op 2 maart 2018)

  2 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door aliekens en laatst gewijzigd door nthn (08 mrt 2020 11:53)

  Thumbs_up
  156

  Reacties

  Ik weet niet, maar schuifelen is volgens VD zich ‘min of meer schuivend voortbewegen’. Sneeuwschuifelen is dan zich ‘min of meer schuivend’ op de sneeuw voortbewegen. Er zijn niet zoveel googels op ‘sneeuwschuifelen’ maar ze komen toch vooral uit NL…

  Toegevoegd door Georges Grootjans op 02 mrt 2018 21:44

  Ik heb eigenlijk maar 1 zoekresultaat gevonden van iemand die ‘sneeuwschuifelen’ gebruikt voor ‘in de file staan in de sneeuw’, de rest gebruikt het o.m. voor langlaufen of gewoonweg slenteren in de sneeuw. Dat resultaat kwam van een NL website, maar is wel door een Belg geschreven. Voor mijn part kan het dus op GV blijven staan.

  “Kwam gisteren terug van Marche-en-Famenne. Op ’t moment dat ik vertrok was het nog goed aan het vriezen (-3) en het was beginnen regenen. Als ik vertrok hingen er ijspegels aan mijn auto… Rijden was geen probleem, maar als ik op de Brusselse ring aankwam geraakten mijn parkeersensoren helemaal de kluts kwijt… Na een uurtje sneeuwschuifelen kwam ik dan thuis en dan bleek dat het opspattende water gewoon aan mijn bumper was vastgevroren. Geen wonder dat de sensoren de pedalen verloren…” (skodaforum.nl)

  Toegevoegd door nthn op 08 mrt 2020 11:51

  Voeg een reactie toe

  Ingelogde gebruikers kunnen reacties aan deze definitie toevoegen.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Developers gezocht!
  De code achter het Vlaams woordenboek heeft dringend een update nodig.
  Wil je deze website graag mee een nieuw leven geven? Ik zoek een team adoptieouders.
  Stuur me een e-mailtje als je wil helpen, merci!

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.