Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  Omdat ik het Vlaams Woordenboek al enkele jaren niet meer kan onderhouden, wordt er gewerkt aan een nieuwe versie. Helpers zijn welkom in kanaal #vlaamswoordenboek op de Discord van Nerdland.

  pukkelpoepen

  Dit is slechts 1 definitie voor "pukkelpoepen." Bekijk alle definities.

  pukkelpoepen
  (ww. ~poepte, gepoept)

  poepen op Pukkelpop (of eventueel andere festivals)

  ook znw. pukkelpoeper

  Dat Pukkelpop een feestje was, is wel duidelijk. Pintjes en de beste muziek à volonté maar doen jullie ook aan pukkelpoepen? (Flair)

  4 reactie(s)
  Toegevoegd door nthn (19 feb 2019 21:04)

  Thumbs_up
  88

  Reacties

  Ik was in feite op zoek naar de betekenis van het werkwoord boitten (staat er nog niet in), kan er iemand dat eens uitleggen? Ik ben niet echt meer mee met de Humotaal van de laatste jaren en voor zover dat ik kan zien betekent dat dansen of feesten, of misschien nog iets anders want ik kan nergens een duidelijk voorbeeld vinden.

  Toegevoegd door nthn op 19 feb 2019 21:08

  Eh ma ket, zijt ge het ook beu om enkel wufkes te zien in de les die al hun kleren nog aanhebben. Kom dan op 20 november naar Musicafé om te boiten met de poulékes. (HLN)

  Toegevoegd door koarebleumke op 20 feb 2019 11:19

  Ik ken het woord niet, dan is een definitie geven altijd geriskeerd:)
  In De Slimste Mens was het een vraag. Het antwoord was: uitgaan, maar volgens Google is het, zoals ge zegt, fuiven, feesten, uit de bol gaan, dansen op een fuif of festival (niet in een balletschool:)).
  Boitten heeft waarschijnlijk meerdere betekenissen die verschuiven of mekaar overlappen.
  Bijna zeker is de herkomst: sortir en boite (de nuit).

  Nog een paar linken:

  “Zaterdag 3/11: Vandaag is het THE BIG BANG 10 JAAR! Dat moet gevierd worden! Komen jullie mee swingen op onze kinderfuif van 19u-20u30? Of nog beter … The Big Bang zelf? Zien jullie daar! Xxx ALLEN KOMEN BOITTEN!!!!!” https://chirosintanna.be/sites/chirosintanna.chirosite.be/files/wysiwyg/tiptiensprogramma-september-december_printen.pdf

  “Boitten
  Je moet al onder een steen geleefd hebben om dit woord niet te kennen. Boitten is gewoon een ander woord voor uitgaan. Het komt van de Franse uitdrukking ‘sortir en boîte’, wat zoveel betekent als ‘uitgaan in een club’. Ga jij vrijdag ook boitten in ‘t Straatje?”
  https://www.quindo.be/huts-ken-jij-deze-jongerenwoorden

  “Average Rob «Ik heb net wat liedjes van D’Angelo gegoogeld en ben halverwege het zoeken in slaap gevallen van die softe muziek. Wat de mensen nodig hebben op een festival is een goeie boit om af te sluiten. Daarom stel ik voor dat Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob als headliner het volk minstens een uur lang hard laat boitten – zodat iedereen zonder gêne kan muilen, hakken of twerken. Met andere woorden: een dikke boit.”
  https://www.humo.be/muziek/391381/humos-ultieme-festivaldag-12-average-rob

  Toegevoegd door de Bon op 20 feb 2019 13:44

  Aha, merci voor al die informatie! Weeral zo’n verfoeilijk gallicisme zeg. Ik giet het straks nog wel in een lemma.

  Toegevoegd door nthn op 20 feb 2019 14:10

  Voeg een reactie toe

  Ingelogde gebruikers kunnen reacties aan deze definitie toevoegen.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Developers gezocht!
  De code achter het Vlaams woordenboek heeft dringend een update nodig.
  Wil je deze website graag mee een nieuw leven geven? Ik zoek een team adoptieouders.
  Stuur me een e-mailtje als je wil helpen, merci!

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.