Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  Vlaams Woordenboek, Het ~

  Dit is slechts 1 definitie voor "Vlaams Woordenboek, Het ~." Bekijk alle definities.

  Vlaams Woordenboek, Het ~
  (begrip)

  “Welkom bij het Vlaams woordenboek: Op deze web site kunt ge beschrijvingen van Vlaamse woorden, termen en uitspraken vinden, toevoegen en bewerken. Deze woorden zijn goed ingeburgerd in Vlaanderen, maar worden niet als Nederlandse standaardtaal aanvaard.” (vlaamswoordnboek.be)

  Het Vlaams Woordenboek wordt als naslag- en referentiewerk gebruikt voor Vlaamse woorden en uitdrukkingen. Ook grammaticale wendingen en schrijf- en uitspraakvarianten komen af en toe aan bod.

  “Er wordt geen oordeel geveld of stijl opgelegd; er wordt louter opgetekend wat de status van een woord of uitdrukking is volgens diverse naslagwerken (de Dikke Van Dale, taaladvies.net, VRT-taal, de Taaltelefoon, het Genootschap Onze Taal, het Gele Boekje van De Standaard, Het Vlaams Woordenboek en dies meer).” (taalfluisteraar.be/2017/01/19/gastblog-duizend-noord-zuidverschillen-in-een-taaldatabank/)

  Weerhouden’ betekent hier ‘selecteren, overhouden, in aanmerking nemen’ volgens de site Het Vlaams Woordenboek. (kabosvandervliet.nl/vlaams-of-nederlands)

  Een voorbeeld van een voorbeeld op het Vlaams Woordenboek is "Een voorbeeld van een voorbeeld op het Vlaams Woordenboek is "Een voorbeeld van een voorbeeld op het Vlaams Woordenboek is "Een voorbeeld (ad infinitum ;)

  5 reactie(s)
  Toegevoegd door Georges Grootjans (28 okt 2020 15:38)

  Thumbs_up
  5

  Reacties

  Zeg Georges, leesde gij mijn gedachten of hoe zit dat hier? Ik zat gisteren nog maar met het gedacht van het VW in het VW te steken, en vandaag voegde gij het toe!

  Toegevoegd door nthn op 28 okt 2020 20:02

  Dat postuurke dat daar vlakbij u staat, nthn, daar zit een zendertje in dat gedachtengolven kan lezen en doorsturen. Nu dat idee van het VW vond ik heel goed, maar er zijn andere dingen die ik opgevangen heb die ik hier maar niet zal vertellen zekers? ;)

  Toegevoegd door Georges Grootjans op 28 okt 2020 21:35

  Ge moogt gerust die andere dingen vertellen!

  Toegevoegd door de Bon op 28 okt 2020 21:59

  Daar se Bon, de curieuzeneuze. Ik zou’t wel willen vertellen allemaal, maar ’t is hier ne familiesite hé.

  Toegevoegd door Georges Grootjans op 29 okt 2020 07:19

  Zie reacties bij gewijde geschiedenis

  Toegevoegd door Georges Grootjans op 30 okt 2020 17:14

  Voeg een reactie toe

  Ingelogde gebruikers kunnen reacties aan deze definitie toevoegen.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Developers gezocht!
  De code achter het Vlaams woordenboek heeft dringend een update nodig.
  Wil je deze website graag mee een nieuw leven geven? Ik zoek een team adoptieouders.
  Stuur me een e-mailtje als je wil helpen, merci!

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.