Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
De beschrijving van deze term werd 5 keer aangepast.
varkenskarbonade: plat stuk varkensvlees met bot, gesneden van de schouder of de rug, maar met meer vet dan bij een kotelet
stoofkarbonade
Een goei gebakken kermenei met mosterd is lekker.
’En karmenei in de pan leggen. (Cornelissen-Vervliet (1899))
Mijn moeder deed altijd veel ajuin in de kermenei.
varkenskarbonade: plat stuk varkensvlees met bot, gesneden van de schouder of de rug, maar met meer vet dan bij een kotelet
stoofkarbonade
Een goei gebakken kermenei met mosterd is lekker.
’En karmenei in de pan leggen. (Cornelissen-Vervl.)
Mijn moeder deed altijd veel ajuin in de kermenei.
varkenskarbonade: plat stuk varkensvlees met bot, gesneden van de schouder of de rug, maar met meer vet dan bij een kotelet
stoofvlees
Een goei gebakken kermenij met mosterd is lekker.
’En karmenei in de pan leggen. (Cornelissen-Vervl.)
varkenskarbonade: plat stuk varkensvlees met bot, gesneden van de schouder of de rug, maar met meer vet dan bij een kotelet
Een goei gebakken kermenij met mosterd is lekker.
’En karmenei in de pan leggen. (Cornelissen-Vervl.)
varkenskarbonade: plat stuk varkensvlees met bot, gesneden van de schouder of de rug, maar met meer vet dan bij een kotelet
Een goei gebakken kermenij met mosterd is lekker.
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.