Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
De beschrijving van deze term werd 11 keer aangepast.
soort luchtige wafel, gebakken met het typische wafelijzer
De Brusselse wafel is een typisch Belgisch gerecht met internationale bekendheid, meestal onder de naam Belgian waffle. Karakteristiek aan de ‘dicke’ Brusselse wafel is zijn grootte, de rechthoekige vorm en de 20 diepe, grote vierkante gaten per wafel. De wafel heeft ook een zeer lichte structuur. Hoe dikker de wafel, hoe luchtiger: de dikte van de wafel varieert van minimum 2,8 cm tot 3 cm.
Voor een Brusselse wafel is ‘beleg’ onontbeerlijk. Bij een Brusselse wafel hoort poedersuiker, slagroom, aardbeien of een andere creatie. (koken.be en wafelengang.be)
Elk beeldverhaal van Nero eindigt met een wafelenbak met de typische Brusselse wafels.
Om de Brusselse wafels extra luchtig te maken kunt ge wat spuitwater in de deeg doen.
De Brusselse wafel is luchtig, krokant en vierkant. De basisingrediënten zijn eieren, boter, melk en bloem. Afhankelijk van het recept worden er nog andere ingrediënten aan toegevoegd. In de oudste recepten wordt geen gist gebruikt. Daarom moet het eiwit ook opgeklopt worden. (wafelengang.be)
soort luchtige wafel, gebakken met het typische wafelijzer
De Brusselse wafel is een typisch Belgisch gerecht met internationale bekendheid, meestal onder de naam Belgian waffle. Karakteristiek aan de ‘dicke’ Brusselse wafel is zijn grootte, de rechthoekige vorm en de 20 diepe, grote vierkante gaten per wafel. De wafel heeft ook een zeer lichte structuur. Hoe dikker de wafel, hoe luchtiger: de dikte van de wafel varieert van minimum 2,8 cm tot 3 cm.
Voor een Brusselse wafel is ‘beleg’ onontbeerlijk. Bij een Brusselse wafel hoort poedersuiker, slagroom, aardbeien of een andere creatie. (koken.be en wafelengang.be)
Elk beeldverhaal van Nero eindigt met een wafelenbak met de typische Brusselse wafels.
Om de Brusselse wafels extra luchtig te maken kunt ge wat spuitwater in de deeg doen.
De Brusselse wafel is luchtig, krokant en vierkant. De basisingrediënten zijn eieren, boter, melk en bloem. Afhankelijk van het recept worden er nog andere ingrediënten aan toegevoegd. In de oudste recepten wordt geen gist gebruikt. Daarom moet het eiwit ook opgeklopt worden. (wafelengang.be)
soort luchtige wafel, gebakken met het typische wafelijzer
De Brusselse wafel is een typisch Belgisch gerecht met internationale bekendheid, meestal onder de naam Belgian waffle. Karakteristiek aan de ‘dicke’ Brusselse wafel is zijn grootte, de rechthoekige vorm en de 20 diepe, grote vierkante gaten per wafel. De wafel heeft ook een zeer lichte structuur. Hoe dikker de wafel, hoe luchtiger: de dikte van de wafel varieert van minimum 2,8 cm tot 3 cm.
Voor een Brusselse wafel is ‘beleg’ onontbeerlijk. Bij een Brusselse wafel hoort poedersuiker, slagroom, aardbeien of een andere creatie. (koken.be en wafelengang.be)
Elk beeldverhaal van Nero eindigt met een wafelenbak met de typische Brusselse wafels.
Om de Brusselse wafels extra luchtig te maken kunt ge wat spuitwater in de deeg doen.
De Brusselse wafel is luchtig, krokant en vierkant. De basisingrediënten zijn eieren, boter, melk en bloem. Afhankelijk van het recept worden er nog andere ingrediënten aan toegevoegd. In de oudste recepten wordt geen gist gebruikt. Daarom moet het eiwit ook opgeklopt worden. (wafelengang.be)
soort luchtige wafel, gebakken met het typische wafelijzer
De Brusselse wafel is een typisch Belgisch gerecht met internationale bekendheid, meestal onder de naam Belgian waffle. Karakteristiek aan de ‘dicke’ Brusselse wafel is zijn grootte, de rechthoekige vorm en de 20 diepe, grote vierkante gaten per wafel. De wafel heeft ook een zeer lichte structuur. Hoe dikker de wafel, hoe luchtiger: de dikte van de wafel varieert van minimum 2,8 cm tot 3 cm.
Voor een Brusselse wafel is ‘beleg’ onontbeerlijk. Bij een Brusselse wafel hoort poedersuiker, slagroom, aardbeien of een andere creatie. (koken.be en wafelengang.be)
Elk beeldverhaal van Nero eindigt met een wafelenbak met de typische Brusselse wafels.
Om de Brusselse wafels extra luchtig te maken kunt ge wat spuitwater in de deeg doen.
De Brusselse wafel is luchtig, krokant en vierkant. De basisingrediënten zijn eieren, boter, melk en bloem. Afhankelijk van het recept worden er nog andere ingrediënten aan toegevoegd. In de oudste recepten wordt geen gist gebruikt. Daarom moet het eiwit ook opgeklopt worden. (wafelengang.be)
soort luchtige wafel, gebakken met het typische wafelijzer
De Brusselse wafel is een typisch Belgisch gerecht met internationale bekendheid, meestal onder de naam Belgian waffle. Karakteristiek aan de ‘dicke’ Brusselse wafel is zijn grootte, de rechthoekige vorm en de 20 diepe, grote vierkante gaten per wafel. De wafel heeft ook een zeer lichte structuur. Hoe dikker de wafel, hoe luchtiger: de dikte van de wafel varieert van minimum 2,8 cm tot 3 cm.
Voor een Brusselse wafel is ‘beleg’ onontbeerlijk. Bij een Brusselse wafel hoort poedersuiker, slagroom, aardbeien of een andere creatie. (koken.be en wafelengang.be)
Elk beeldverhaal van Nero eindigt met een wafelenbak met de typische Brusselse wafels.
Om de Brusselse wafels extra luchtig te maken kunt ge wat spuitwater in de deeg doen.
De Brusselse wafel is luchtig, krokant en vierkant. De basisingrediënten zijn eieren, boter, melk en bloem. Afhankelijk van het recept worden er nog andere ingrediënten aan toegevoegd. In de oudste recepten wordt geen gist gebruikt. Daarom moet het eiwit ook opgeklopt worden. (wafelengang.be)
soort luchtige wafel, gebakken met het typische wafelijzer
De Brusselse wafel is een typisch Belgisch gerecht met internationale bekendheid, meestal onder de naam Belgian waffle. Karakteristiek aan de ‘dicke’ Brusselse wafel is zijn grootte, de rechthoekige vorm en de 20 diepe, grote vierkante gaten per wafel. De wafel heeft ook een zeer lichte structuur. Hoe dikker de wafel, hoe luchtiger: de dikte van de wafel varieert van minimum 2,8 cm tot 3 cm.
Voor een Brusselse wafel is ‘beleg’ onontbeerlijk. Bij een Brusselse wafel hoort poedersuiker, slagroom, aardbeien of een andere creatie. (koken.be en wafelengang.be)
Elk beeldverhaal van Nero eindigt met een wafelenbak met de typische Brusselse wafels.
Om de Brusselse wafels extra luchtig te maken kunt ge wat spuitwater in de deeg doen.
De Brusselse wafel is luchtig, krokant en vierkant. De basisingrediënten zijn eieren, boter, melk en bloem. Afhankelijk van het recept worden er nog andere ingrediënten aan toegevoegd. In de oudste recepten wordt geen gist gebruikt. Daarom moet het eiwit ook opgeklopt worden. (wafelengang.be)
soort luchtige wafel, gebakken met het typische wafelijzer
De Brusselse wafel is een typisch Belgisch gerecht met internationale bekendheid, meestal onder de naam Belgian waffle. Karakteristiek aan de Brusselse wafel is zijn grootte, de rechthoekige vorm en de diepe, grote vierkante inkepingen, 20 per wafel. De wafel heeft ook een zeer lichte structuur. De wafel wordt warm gegeten, bestrooid met poedersuiker, mogelijk met slagroom. (koken.be)
Elk beeldverhaal van Nero eindigt met een wafelenbak met de typische Brusselse wafels.
Om de Brusselse wafels extra luchtig te maken kunt ge wat spuitwater in de deeg doen.
De Brusselse wafel is luchtig, krokant en vierkant. De basisingrediënten zijn eieren, boter, melk en bloem. Afhankelijk van het recept worden er nog andere ingrediënten aan toegevoegd. In de oudste recepten wordt geen gist gebruikt. Daarom moet het eiwit ook opgeklopt worden. (wafelengang.be)
soort luchtige wafel, gebakken met het typische wafelijzer
De Brusselse wafel is een typisch Belgisch gerecht met internationale bekendheid, meestal onder de naam Belgian waffle. Karakteristiek aan de Brusselse wafel is zijn grootte, de rechthoekige vorm en de diepe, grote vierkante inkepingen, 20 per wafel. De wafel heeft ook een zeer lichte structuur. De wafel wordt warm gegeten, bestrooid met poedersuiker, mogelijk met slagroom. (koken.be)
Elk beeldverhaal van Nero eindigt met een wafelenbak met de typische Brusselse wafels.
Om de Brusselse wafels extra luchtig te maken kunt ge wat spuitwater in de deeg doen.
soort luchtige wafel, gebakken met het typische wafelijzer
google (2013): be >33.000, nl >14.000
Elk beeldverhaal van Nero eindigt met een wafelenbak met de typische Brusselse wafels.
Om de Brusselse wafels extra luchtig te maken kunt ge wat spuitwater in de deeg doen.
soort luchtige wafel, gebakken met het typische wafelijzer
meer googlementen (2013) in .be (>33.000) dan in .nl (>14.000)Elk beeldverhaal van Nero eindigt met een wafelenbak met de typische Brusselse wafels.
Om de Brusselse wafels extra luchtig te maken kunt ge wat spuitwater in de deeg doen.
soort luchtige wafel, gebakken met het typische wafelijzer
niet in VD, meer googlementen (2013) in .be (>33.000) dan in .nl (>14.000)
Elk beeldverhaal van Nero eindigt met een wafelenbak met de typische Brusselse wafels.
Om de Brusselse wafels extra luchtig te maken kunt ge wat spuitwater in de deeg doen.
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.