Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    bever

    De beschrijving van deze term werd 7 keer aangepast.

    Versie 7

    bever
    (zn. m.)

    het geleiachtig vast bestanddeel (aspic) dat tussen de stukken vlees zit van bijvoorbeeld: hennepot, hoofdvlees.

    zie ook klidder

    Woordenboek der Nederlandsche Taal:
    in België zijn ook in gebruik bever en beverik, in den zin van ”zenuwschudding”, van koorts, en bij overdracht van gelatine (zie b.v. De Bo (1873 )).

    De bever van zelfgemaakt hoofdvlees vind ik lekker en veel beter van smaak dan deze van bij de beenhouwer.

    Regio Leiestreek
    Bewerking door de Bon op 28 Feb 2019 16:25
    1 reactie(s)

    Versie 6

    bever
    (zn. m.)

    het geleiachtig vast bestanddeel (aspic) dat tussen de stukken vlees zit van bijvoorbeeld: hennepot, hoofdvlees.

    zie ook klidder

    WNT:
    in België zijn ook in gebruik bever en beverik, in den zin van ”zenuwschudding”, van koorts, en bij overdracht van gelatine(zie b.v. De Bo (1873 )).

    De bever van zelfgemaakt hoofdvlees vind ik lekker en veel beter van smaak dan deze van bij de beenhouwer.

    Regio Leiestreek
    Bewerking door de Bon op 31 Oct 2013 10:55
    1 reactie(s)

    Versie 5

    bever
    (zn. m.)

    het geleiachtig vast bestanddeel (aspic) dat tussen de stukken vlees zit van bijvoorbeeld: hennepot, hoofdvlees.

    zie ook klidder

    WNT:
    in België zijn ook in gebruik bever en beverik, in den zin van ”zenuwschudding”, van koorts, en bij overdracht van gelatine(zie b.v. DE BO 122 (1873) en DE BO 123 (1873)).

    De bever van zelfgemaakt hoofdvlees vind ik lekker en veel beter van smaak dan deze van bij de beenhouwer.

    Regio Leiestreek
    Bewerking door fansy op 24 Oct 2013 19:20
    1 reactie(s)

    Versie 4

    bever
    (zn. m.)

    het geleiachtig vast bestanddeel (aspic) dat tussen de stukken vlees zit van bijvoorbeeld: hennepot, hoofdvlees.

    zie ook klidder

    De bever van zelfgemaakt hoofdvlees vind ik lekker en veel beter van smaak dan deze van bij de beenhouwer.

    Regio Leiestreek
    Bewerking door de Bon op 29 Sep 2013 13:46
    1 reactie(s)

    Versie 3

    bever

    het geleiachtig vast bestanddeel (aspic) dat tussen de stukken vlees zit van bijvoorbeeld: hennepot, hoofdvlees.

    zie ook klidder

    De bever van zelfgemaakt hoofdvlees vind ik lekker en veel beter van smaak, dan deze van bij de beenhouwer.

    Regio Leiestreek
    Bewerking door fansy op 25 Sep 2013 23:57
    1 reactie(s)

    Versie 2

    bever

    het geleiachtig vast bestanddeel (aspic) dat tussen de stukken vlees zit van bijvoorbeeld: hennepot, hoofdvlees.

    De bever van zelfgemaakt hoofdvlees vind ik lekker en veel beter van smaak, dan deze van bij de beenhouwer.

    Regio Leiestreek
    Bewerking door fansy op 25 Sep 2013 22:22
    1 reactie(s)

    Versie 1

    bever

    het geleiachtig vast bestanddeel(aspic) die tussen de stukken vlees zit van bijvoorbeeld: hennepot,hoofdvlees.

    De bever van zelfgemaakt hoofdvlees vind ik lekker en veel beter van smaak,dan deze van bij de beenhouwer.

    Regio Leiestreek
    Bewerking door hamamelis op 25 Sep 2013 20:18
    1 reactie(s)

    Nieuwe versie!
    Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.