Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    schellen

    De beschrijving van deze term werd 12 keer aangepast.

    Versie 12

    schellen
    (ww. schelde, gescheld)

    schillen, met een mes van de schel ontdoen

    Woordenboek der Nederlandsche Taal: schellen: Van de schil of de bast ontdoen. Gewestelijk.

    zie ook: ongescheld

    Klik op de afbeelding
    Pikatje2
    Patatten schellen

    Voor de patattenjas (jassen, patatten ~) heb ik vandaag 2kg gescheld voor frieten. Morgen houden ze hun frakske aan. Gekookt in de pel, met een beetje echte boter en een snuifke peper en zout. Zalig.

    “Wie gaat er mee naar Buken
    pataten zuken?
    Wie gaat er mee naar Delle
    pataten schelle?”
    (https://www.bloggen.be/tilloenk/archief.php?ID=450)

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door Marcus op 18 Oct 2018 14:36
    0 reactie(s)

    Versie 11

    schellen
    (ww. schelde, gescheld)

    schillen, met een mes van de schel ontdoen

    Woordenboek der Nederlandsche Taal: schellen: Van de schil of de bast ontdoen. Gewestelijk.

    zie ook: ongescheld

    Klik op de afbeelding
    Pikatje2
    Patatten schellen

    Voor de patattenjas (jassen, patatten ~) heb ik vandaag 2kg gescheld voor frieten. Morgen houden ze hun frakske aan. Gekookt in de pel, met een beetje echte boter en een snuifke peper en zout. Zalig.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 26 Nov 2017 15:12
    0 reactie(s)

    Versie 10

    schellen
    (ww. schelde, gescheld)

    schillen, met een mes van de schel ontdoen

    WNT: schellen: Van de schil of de bast ontdoen. Gewestelijk.

    zie ook: ongescheld

    Klik op de afbeelding
    Pikatje2
    Patatten schellen

    Voor de patattenjas (jassen, patatten ~) heb ik vandaag 2kg gescheld voor frieten. Morgen houden ze hun frakske aan. Gekookt in de pel, met een beetje echte boter en een snuifke peper en zout. Zalig.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 16 Apr 2017 17:38
    0 reactie(s)

    Versie 9

    schellen
    (ww. schelde, gescheld)

    schillen, van de schel of pel ontdoen

    zie ook: ongescheld

    WNT: schellen: Van de schil of de bast ontdoen. Gewestelijk.

    Klik op de afbeelding
    Pikatje2
    Patatten schellen

    Voor de patattenjas (jassen, patatten ~) heb ik vandaag 2kg gescheld voor frieten. Morgen houden ze hun frakske aan. Gekookt in de pel, met een beetje echte boter en een snuifke peper en zout. Zalig.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 16 Apr 2017 17:09
    0 reactie(s)

    Versie 8

    schellen
    (ww. schelde, gescheld)

    schillen, van de schel of pel ontdoen

    zie ook: ongescheld

    WNT: schellen: Van de schil of de bast ontdoen. Gewestelijk.

    Klik op de afbeelding
    Pikatje2
    Patatten schellen

    Voor de patattenjas (jassen, patatten ~) heb ik vandaag 2kg gescheld voor frieten. Morgen houden ze hun frakske aan. Gekookt in de pel, met een beetje echte boter en een snuifke peper en zout. Zalig.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 16 Apr 2017 17:09
    0 reactie(s)

    Versie 7

    schellen
    (ww. schelde, gescheld)

    schillen, van de schel of pel ontdoen

    zie ook: ongescheld

    WNT: schellen: Van de schil of de bast ontdoen. Gewestelijk.

    Voor de patattenjas (jassen, patatten ~) heb ik vandaag 2kg gescheld voor frieten. Morgen houden ze hun frakske aan. Gekookt in de pel, met een beetje echte boter en een snuifke peper en zout. Zalig.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door fansy op 30 Oct 2014 00:38
    0 reactie(s)

    Versie 6

    schellen
    (ww. schelde, gescheld)

    schillen, van de pel ontdoen

    zie ook: schel

    Voor de patattenjas (jassen, patatten ~) heb ik vandaag 2kg gescheld voor frieten.
    Morgen houden ze hun frakske aan. Gekookt in de pel, met een beetje echte boter en een snuifke peper en zout. Zalig.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door fansy op 15 Jun 2012 02:11
    0 reactie(s)

    Versie 5

    schellen
    (ww. schelde, gescheld)

    schillen, van de pel ontdoen

    zie ook: schel

    Voor de patattenjas heb ik vandaag 2kg gescheld voor frieten.
    Morgen houden ze hun frakske aan. Gekookt in de pel, met een beetje echte boter en een snuifke peper en zout. Zalig.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 17 Jun 2010 16:56
    0 reactie(s)

    Versie 4

    schellen
    (ww. schelde, gescheld)

    schillen, van de pel ontdoen

    zie ook: schel

    Voor de patattenjas heb ik vandaag 2kg gescheld voor frieten.
    Morgen houden ze hun frakske aan. Gekookt in de pel, met een beetje echte boter en een snuifke peper en zout. Zalig.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door haloewie op 23 Jan 2010 17:01
    0 reactie(s)

    Versie 3

    schellen
    (ww. schelde, heeft gescheld)

    schillen, van de pel ontdoen

    zie ook: schel

    Voor de patattenjas heb ik vandaag 2kg gescheld voor frieten.
    Morgen houden ze hun frakske aan. Gekookt in de pel, met een beetje echte boter en een snuifke peper en zout. Zalig.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door LimoWreck op 26 Dec 2009 12:24
    0 reactie(s)

    Versie 2

    schellen
    (ww. schelde, heeft gescheld)

    schillen, van de pel ontdoen

    Voor de patattenjas heb ik vandaag 2kg gescheld voor frieten.
    Morgen houden ze hun frakske aan. Gekookt in de pel, met een beetje echte boter en een snuifke peper en zout. Zalig.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door LimoWreck op 26 Dec 2009 12:24
    0 reactie(s)

    Versie 1

    schellen
    (ww. schelde, heeft gescheld)

    schillen, van de pel ontdoen

    Voor de patattenjas heb ik vandaag 2kg gescheld voor frieten.
    Morgen houden ze hun frakske aan. Gekookt in de pel, met een beetje echte boter en een snuifke peper en zout. Zalig.

    Regio Antwerpen
    Bewerking door haloewie op 04 Jan 2008 00:25
    0 reactie(s)

    Nieuwe versie!
    Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.