Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
De beschrijving van deze term werd 16 keer aangepast.
Typisch Vlaams: Belgisch-Nederlandse Standaardtaal; Gangbaarheid: 7; Vlaamsheid: 2; Nederlanders denken bij ‘pot’ eerder aan aardewerk (bloempot, suikerpot) dan aan metalen keukengerei. Vlaamse kookpotten worden in Nederland ook pannen genoemd.
zie ook soeppot; frietpot; frituurpot; stoofpot; presspot
De pot met gezouten water staat al op het vuur. Doe sebiet de patatten er maar in als ze geschild en gewassen zijn.
“Zet een ruime pot met water op het vuur, voeg een flinke portie zout toe en breng het water aan de kook.” (Jeroen Meus)
Typisch Vlaams: Belgisch-Nederlandse Standaardtaal; Gangbaarheid: 7; Vlaamsheid: 2; Nederlanders denken bij ‘pot’ eerder aan aardewerk (bloempot, suikerpot) dan aan metalen keukengerei. Vlaamse kookpotten worden in Nederland ook pannen genoemd.
zie ook soeppot; frietpot; frietuurpot; stoofpot; presspot
De pot met gezouten water staat al op het vuur. Doe sebiet de patatten er maar in als ze geschild en gewassen zijn.
“Zet een ruime pot met water op het vuur, voeg een flinke portie zout toe en breng het water aan de kook.” (Jeroen Meus)
Typisch Vlaams: Belgisch-Nederlandse Standaardtaal; Gangbaarheid: 7; Vlaamsheid: 2; Nederlanders denken bij ‘pot’ eerder aan aardewerk (bloempot, suikerpot) dan aan metalen keukengerei. Vlaamse kookpotten worden in Nederland ook pannen genoemd.
zie ook soeppot; frietpot; frietuurpot; stoofpot; presspot
De pot met gezouten water staat al op het vuur. Doe sebiet de patatten er maar in als ze geschild en gewassen zijn.
“Zet een ruime pot met water op het vuur, voeg een flinke portie zout toe en breng het water aan de kook.” (Jeroen Meus)
Typisch Vlaams: Belgisch-Nederlandse Standaardtaal; Gangbaarheid: 7; Vlaamsheid: 2; Nederlanders denken bij ‘pot’ eerder aan aardewerk (bloempot, suikerpot) dan aan metalen keukengerei. Vlaamse kookpotten worden in Nederland ook pannen genoemd.
zie ook soeppot; frietpot; frietuurpot; stoofpot; presspot
De pot met gezouten water staat al op het vuur. Doe sebiet de patatten er maar in als ze geschild en gewassen zijn.
“Zet een ruime pot met water op het vuur, voeg een flinke portie zout toe en breng het water aan de kook.” (Jeroen Meus)
in Nederland is dit een pan
zie ook soeppot; frietpot; frietuurpot; stoofpot; presspot
De pot met gezouten water staat al op het vuur. Doe sebiet de patatten er maar in als ze geschild en gewassen zijn.
“Zet een ruime pot met water op het vuur, voeg een flinke portie zout toe en breng het water aan de kook.” (Jeroen Meus)
in Nederland is dit een pan
zie ook soeppot; frietpot; frietuurpot; stoofpot
De pot met gezouten water staat al op het vuur. Doe sebiet de patatten er maar in als ze geschild en gewassen zijn.
“Zet een ruime pot met water op het vuur, voeg een flinke portie zout toe en breng het water aan de kook.” (Jeroen Meus)
in Nederland is dit een pan
zie ook soeppot; frietpot; frietuurpot
De pot met gezouten water staat al op het vuur. Doe sebiet de patatten er maar in als ze geschild en gewassen zijn.
“Zet een ruime pot met water op het vuur, voeg een flinke portie zout toe en breng het water aan de kook.” (Jeroen Meus)
in Nederland is dit een pan
zie ook soeppot
De pot met gezouten water staat al op het vuur. Doe sebiet de patatten er maar in als ze geschild en gewassen zijn.
“Zet een ruime pot met water op het vuur, voeg een flinke portie zout toe en breng het water aan de kook.” (Jeroen Meus)
in Nederland is dit een pan
De pot met gezouten water staat al op het vuur. Doe sebiet de patatten er maar in als ze geschild en gewassen zijn.
“Zet een ruime pot met water op het vuur, voeg een flinke portie zout toe en breng het water aan de kook.” (Jeroen Meus)
in Nederland is dit een pan
De pot met gezouten water staat al op het vuur. Doe sebiet de patatten er maar in als ze geschild en gewassen zijn.
“Zet een ruime pot met water op het vuur, voeg een flinke portie zout toe en breng het water aan de kook.” (Jeroen Meus)
kookpot, kastrol
ook bloempot, waterpot, stoofpot,…
in Nederland is dit een pan
De pot met gezouten water staat al op het vuur. Doe sebiet de patatten er maar in als ze geschild en gewassen zijn.
“Zet een ruime pot met water op het vuur, voeg een flinke portie zout toe en breng het water aan de kook.” (Jeroen Meus)
kookpot, kastrol
ook bloempot, waterpot, stoofpot,…
NL: pan
De pot met gezouten water staat al op het vuur. Doe sebiet de patatten er maar in als ze geschild en gewassen zijn.
“Zet een ruime pot met water op het vuur, voeg een flinke portie zout toe en breng het water aan de kook.” (Jeroen Meus)
De pot met gezouten water staat al op het vuur. Doe sebiet de patatten er maar in als ze geschild en gewassen zijn.
“Zet een ruime pot met water op het vuur, voeg een flinke portie zout toe en breng het water aan de kook.” (Jeroen Meus)
De pot met gezouten water staat al op het vuur. Doe sebiet de patatten er maar in als ze geschild en gewassen zijn.
De pot met gezouten water staat al op het vuur. Doe sebiet de patatten er maar in als ze geschild en gewassen zijn.
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.