Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
De beschrijving van deze term werd 9 keer aangepast.
charcuterie, delicatessen, bijval
Algemeen Nederlands Woordenboek: (vooral) in België
Typisch Vlaams: Belgisch-Nederlandse Standaardtaal; Gangbaarheid: 2; Vlaamsheid: 4; ‘Fijnkost’ in een specifiekere betekenis is een soort worst in blokvorm.
zie ook: fijnkostslager
Ik eet eerst een boterham met fijnkost, en dan ene met iets zoet.
charcuterie, delicatessen, bijval
Algemeen Nederlands Woordenboek: (vooral) in België
Typisch Vlaams: Belgisch-Nederlandse Standaardtaal; Gangbaarheid: 2; Vlaamsheid: 4; ‘Fijnkost’ in een specifiekere betekenis is een soort worst in blokvorm.
Ik eet eerst een boterham met fijnkost, en dan ene met iets zoet.
charcuterie, delicatessen, bijval
Algemeen Nederlands Woordenboek: (vooral) in België
Ik eet eerst een boterham met fijnkost, en dan ene met iets zoet.
charcuterie, delicatessen, bijval
Algemeen Nederlands Woordenboek: (vooral) in België
Ik eet eerst een boterham met fijnkost, en dan ene met iets zoet.
charcuterie, delicatessen, bijval
ANW: (vooral) in België
Ik eet eerst een boterham met fijnkost, en dan ene met iets zoet.
charcuterie, delicatessen, bijval
Ik eet eerst een boterham met fijnkost, en dan ene met iets zoet.
charcuterie, delicatessen
Ik eet eerst een boterham met fijnkost, en dan ene met iets zoet.
charcuterie, delicatessen
Ik eet eerst een boterham met fijnkost, en dan ene met iets zoet.
charcuterie, delicatessen
Ik eet eerst een boterham met fijnkost, en dan ene met iets zoet.
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.