Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    ettekeis

    De beschrijving van deze term werd 3 keer aangepast.

    Versie 3

    ettekeis
    (de ~ (m.), geen meerv.)

    Brusselse kaas

    zie ook stinkkaas, vorte kaas

    Brussels: (h)ettekeis, letterlijk harde kaas, is een traditionele Belgische kaas, gemaakt van magere koemelk. De kaas is bekend om zijn penetrante geur en sterke smaak. De kaas wordt van oudsher gemaakt op zuivelboerderijen in Brabant in de ruime omgeving van Brussel dat er als marktplaats zijn naam aan heeft gegeven. (Wikipedia)

    Ettekeis, zo weet de ervaren gastronoom, eet je bij het ontbijt. Zittend. En met sterke koffie. (Brusselnieuws 07.02.08)

    Regio Brussel
    Bewerking door fansy op 14 Dec 2015 19:39
    0 reactie(s)

    Versie 2

    Ettekeis
    (de ~ (m.), geen meerv.)

    Brusselse kaas

    zie ook stinkkaas, vorte kaas

    Brussels: (h)ettekeis, letterlijk harde kaas, is een traditionele Belgische kaas, gemaakt van magere koemelk. De kaas is bekend om zijn penetrante geur en sterke smaak. De kaas wordt van oudsher gemaakt op zuivelboerderijen in Brabant in de ruime omgeving van Brussel dat er als marktplaats zijn naam aan heeft gegeven. (Wikipedia)

    Ettekeis, zo weet de ervaren gastronoom, eet je bij het ontbijt. Zittend. En met sterke koffie. (Brusselnieuws 07.02.08)

    Regio Brussel
    Bewerking door fansy op 14 Dec 2015 19:36
    0 reactie(s)

    Versie 1

    Ettekeis
    (de ~ (m.), geen meerv.)

    Brusselse kaas (Brussels: (h)ettekeis, letterlijk harde kaas) is een traditionele Belgische kaas, gemaakt van magere koemelk. De kaas is bekend om zijn penetrante geur (“stinkkaas”) en sterke smaak.De kaas wordt van oudsher gemaakt op zuivelboerderijen in Brabant in de ruime omgeving van Brussel dat er als marktplaats zijn naam aan heeft gegeven. (Wikipedia)

    Ettekeis, zo weet de ervaren gastronoom, eet je bij het ontbijt. Zittend. En met sterke koffie. (Brusselnieuws 07.02.08)

    Regio Brussel
    Bewerking door Marcus op 30 Oct 2015 00:40
    0 reactie(s)

    Nieuwe versie!
    Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.