Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    eten, een stukske ~

    De beschrijving van deze term werd 3 keer aangepast.

    Versie 3

    eten, een stukske ~
    (uitdr.)

    - iets eten
    - pej. voor een feestmaaltijd

    vgl eten, iets ~

    Na het winkelen gaan we altijd nog een stukske eten voor we naar huis gaan. Een croqueske of een spaghetti smaakt dan altijd.

    Het is de bedoeling dat we eerst aperitieven en daarna een stukske gaan eten: tomaat garnaal, risotto met zeevruchten, sorbetijs, tong in madeirasaus met kroketten, biscuit met frambozen en room, Irish koffie en gewone koffie en als afsluiter nog een cognacske.

    Provincie Antwerpen
    Bewerking door fansy op 11 Jan 2016 08:58
    2 reactie(s)

    Versie 2

    eten, een stukske ~
    (uitdr.)

    - iets eten
    - pej. voor een feestmaaltijd

    Na het winkelen gaan we altijd nog een stukske eten voor we naar huis gaan. Een croqueske of een spaghetti smaakt dan altijd.

    Het is de bedoeling dat we eerst aperitieven en daarna een stukske gaan eten: tomaat garnaal, risotto met zeevruchten, sorbetijs, tong in madeirasaus met kroketten, biscuit met frambozen en room, Irish koffie en gewone koffie en als afsluiter nog een cognacske.

    Provincie Antwerpen
    Bewerking door fansy op 11 Jan 2016 00:54
    2 reactie(s)

    Versie 1

    eten, een stukske ~
    (uitdr.)

    - iets eten
    - pej. voor een feestmaaltijd

    Na het winkelen gaan we altijd nog een stukske eten voor we naar huis gaan. Een croqueske of een spaghetti smaakt dan altijd.

    Het is de bedoeling dat we eerst aperitieven en daarna een stukske gaan eten: tomaat garnaal, risotto met zeevruchten, sorbetijs, tong in madeirasaus met kroketten, biscuit met frambozen en room, Irish koffie en gewone koffie en als afsluiter nog een cognacske.

    Provincie Antwerpen
    Bewerking door fansy op 10 Jan 2016 23:23
    2 reactie(s)

    Nieuwe versie!
    Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.