Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
De beschrijving van deze term werd 10 keer aangepast.
aardappelpuree met botermelk (nogal slap van consistentie) met lichtgekookte eieren
De puree werd op een bord geschept en in het midden een kuiltje gemaakt en daarin het ei gezet.
In ’t Westvlaams: kadul (Zie “Westvlaamsch Idioticon”-1892 van E.H. L.-L. De Bo en “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr. Frans Debrandere) recept met toevoeging van gebruinde boter.
In ’t Zuidoost-westvlaams (o.a. Waregems): stampies (Zie “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere).
In ’t “Meetjeslands”: Totjespap (Zie “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere)
Zie ook: stampie, taatjespap, tootjespap, taantjespap, kadul
Als ons mémé tutjespap maakte, dan was dit om uw vingers van af te likken.
Tutjespap met gepocheerd ei en grijze garnalen, een klassieker uit grootmoeders tijd, staat nu nog op de menukaarten.
aardappelpuree met botermelk (nogal slap van consistentie) met lichtgekookte eieren
De puree werd op een bord geschept en in het midden een kuiltje gemaakt en daarin het ei gezet.
In ’t Westvlaams: kadul (Zie “Westvlaamsch Idioticon”-1892 van E.H. L.-L. De Bo en “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr. Frans Debrandere) recept met toevoeging van gebruinde boter.
In ’t Zuidoost-westvlaams (o.a. Waregems): stampies (Zie “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere).
In ’t “Meetjeslands”: Totjespap (Zie “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere)
Zie ook: stampie, taatjespap, tootjespap, taantjespap
Als ons mémé tutjespap maakte, dan was dit om uw vingers van af te likken.
Tutjespap met gepocheerd ei en grijze garnalen, een klassieker uit grootmoeders tijd, staat nu nog op de menukaarten.
aardappelpuree met botermelk (nogal slap van consistentie) met lichtgekookte eieren
De puree werd op een bord geschept en in het midden een kuiltje gemaakt en daarin het ei gezet.
Zie ook: kerremelksmoes, kadul, stampie, taatjespap, tootjespap, taantjespap
In ’t Westvlaams: kadul (Zie “Westvlaamsch Idioticon”-1892 van E.H. L.-L. De Bo en “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere) recept met toevoeging van gebruinde boter.
In ’t Zuidoost-westvlaams (o.a. Waregems): stampies (Zie “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere).
In ’t “Meetjeslands”: Totjespap (Zie “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere)
Zie ook: stampie, taatjespap, tootjespap, taantjespap
Als ons mémé tutjespap maakte, dan was dit om uw vingers van af te likken.
Tutjespap met gepocheerd ei en grijze garnalen, een klassieker uit grootmoeders tijd, staat nu nog op de menukaarten.
aardappelpuree met botermelk (nogal slap van consistentie) met lichtgekookte eieren
De puree werd op een bord geschept en in het midden een kuiltje gemaakt en daarin het ei gezet.
Zie ook: kerremelksmoes, kadul, stampie, taatjespap, tootjespap, taantjespap
In ’t Westvlaams: kadul (Zie “Westvlaamsch Idioticon”-1892 van E.H. L.-L. De Bo en “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere) recept met toevoeging van gebruinde boter.
In ’t Zuidoost-westvlaams (o.a. Waregems): stampies (Zie “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere).
In ’t “Meetjeslands”: Totjespap (Zie “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere)
Als ons mémé tutjespap maakte, dan was dit om uw vingers van af te likken.
Tutjespap met gepocheerd ei en grijze garnalen, een klassieker uit grootmoeders tijd, staat nu nog op de menukaarten.
aardappelpuree met botermelk (nogal slap van consistentie) met lichtgekookte eieren
De puree werd op een bord geschept en in het midden een kuiltje gemaakt en daarin het ei gezet.
Zie ook: kerremelksmoes, kadul, stampie, taatjespap, tootjespap
In ’t Westvlaams: kadul (Zie “Westvlaamsch Idioticon”-1892 van E.H. L.-L. De Bo en “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere) recept met toevoeging van gebruinde boter.
In ’t Zuidoost-westvlaams (o.a. Waregems): stampies (Zie “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere).
In ’t “Meetjeslands”: Totjespap (Zie “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere)
(verklaring toegevoegd door Bob Westfluut op 14 mrt 2011)
Als ons mémé tutjespap maakte, dan was dit om uw vingers van af te likken.
Tutjespap met gepocheerd ei en grijze garnalen, een klassieker uit grootmoeders tijd, staat nu nog op de menukaarten.
aardappelpuree met botermelk (nogal slap van consistentie) met lichtgekookte eieren
Op een bord werd de puree geschept en in het midden een kuiltje gemaakt en daarin het ei gezet.
Zie ook: kerremelksmoes
Als ons mémé tutjespap maakte, dan was dit om uw vingers van af te likken.
aardappelpuree met botermelk (nogal slap van consistentie) met lichtgekookte eieren
Op een bord werd de puree geschept en in het midden een kuiltje gemaakt en daarin het ei gezet.
Als ons mémé tutjespap maakte, dan was dit om uw vingers van af te likken.
aardappelpuree met botermelk (nogal slap van consistentie) met lichtgekookte eieren
Op een bord werd de puree geschept en in het midden een kuiltje gemaakt en daarin het ei gezet.
Als ons mémé tutjespap maakte, dan was dit om uw vingers van af te likken.
aardappelpuree met botermelk (nogal slap van consistentie) met lichtgekookte eieren
Op een bord werd de puree geschept en in het midden een kuiltje gemaakt en daarin het ei gezet.
Als ons mémé tutjespap maakte, dan was dit om je vingers van af te likken.
aardappelpuree met botermelk (nogal slap van consistentie) met lichtgekookte eieren.
op een bord werd de puree geschept en in het midden een kuiltje gemaakt en daarin het ei gezet.
Als ons mémé tutjespap maakte, dan was dit om je vingers van af te likken.
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.