Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    saignant

    De beschrijving van deze term werd 2 keer aangepast.

    Versie 2

    saignant
    (bw.)

    licht gebakken, nog rood doorbloed gebakken

    Typisch Vlaams: Belgisch-Nederlandse Standaardtaal; Gangbaarheid: 3; Vlaamsheid: 1

    NL: rare (Engelse uitspraak)

    Hoe bak je steak saignant of à point? – Libelle Lekker

    Wat is de juiste manier om, zonder technische snufjes, je steak saignant EN warm op je bord te krijgen? (dagelijksekost.een.be)

    Als je dezelfde biefstuk saignant bakt, leg je iedere kant 2 minuten in de pan. (hbvl.be)

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door fansy op 01 Jan 2021 01:43
    0 reactie(s)

    Versie 1

    saignant
    (bw.)

    licht gebakken, nog rood doorbloed gebakken

    Typisch Vlaams: Belgisch-Nederlandse Standaardtaal; Gangbaarheid: 3; Vlaamsheid: 1

    NL: rare

    Hoe bak je steak saignant of à point? – Libelle Lekker

    Wat is de juiste manier om, zonder technische snufjes, je steak saignant EN warm op je bord te krijgen? (dagelijksekost.een.be)

    Als je dezelfde biefstuk saignant bakt, leg je iedere kant 2 minuten in de pan. (hbvl.be)

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door Georges Grootjans op 30 Dec 2020 07:32
    0 reactie(s)

    Nieuwe versie!
    Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.