Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
De beschrijving van deze term werd 2 keer aangepast.
vleesnat
vnw: jus, vleesnat
Typisch Vlaams: Belgisch-Nederlandse Standaardtaal; Gangbaarheid: 7; Vlaamsheid: 1
SN-NL: jus
De saus van het vlees vermengen met een paar lepels van het vruchtesap; ze aandikken met maizena en opmaken met een glaasje cognac. (onskookboek.be)
Maak nog snel een simpel mosterdsausje door een lepel mosterd door de saus van het vlees te roeren. (dagelijksekost.een.be)
Afhankelijk van je eigen smaak kan je de saus van het gebraad eventueel enkele minuten op hoog vuur laten inkoken. (Delhaize.be)
vleesnat
SN-NL: jus
Typisch Vlaams: Belgisch-Nederlandse Standaardtaal; Gangbaarheid: 7; Vlaamsheid: 1
De saus van het vlees vermengen met een paar lepels van het vruchtesap; ze aandikken met maizena en opmaken met een glaasje cognac. (onskookboek.be)
Maak nog snel een simpel mosterdsausje door een lepel mosterd door de saus van het vlees te roeren. (dagelijksekost.een.be)
Afhankelijk van je eigen smaak kan je de saus van het gebraad eventueel enkele minuten op hoog vuur laten inkoken. (Delhaize.be)
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.