Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
De beschrijving van deze term werd 6 keer aangepast.
met boter bestrijken van een bakplaat, bakvorm of een ingrediënt (bv. vlees)
Typisch Vlaams: Belgisch-Nederlandse Standaardtaal; Gangbaarheid: 1; Vlaamsheid: 3
SN-NL: invetten
zie ook boteren (invetten)
Inboteren doe je eigenlijk vooral wanneer je nog boterpapier gebruikt. Dat zorgt ervoor dat het papier goed blijft kleven aan de bakvorm. (dagelijksekost.een.be)
Doe het beslag in een ingeboterd cakeblik zodat je beslag 2 cm hoog is en bak dit af in een voorverwarmde oven op 170°C gedurende een 10-tal minuten. (tvl.be)
Giet het deegje in timbaaltjes die vooraf ingeboterd zijn.
(nieuwsblad.be)
Maar in grote lijnen : Ardeense kip inboteren en inwrijven met kippekruiden & mango-curry en 1,5h in oven op 165gr, braadvocht opvangen. (mooi.jp)
met boter bestrijken van een bakplaat, bakvorm of een ingrediënt (bv. vlees)
Typisch Vlaams: Belgisch-Nederlandse Standaardtaal; Gangbaarheid: 1; Vlaamsheid: 3
SN-NL: invetten
zie ook boteren (invetten)
Inboteren doe je eigenlijk vooral wanneer je nog boterpapier gebruikt. Dat zorgt ervoor dat het papier goed blijft kleven aan de bakvorm. (dagelijksekost.een.be)
Doe het beslag in een ingeboterd cakeblik zodat je beslag 2 cm hoog is en bak dit af in een voorverwarmde oven op 170°C gedurende een 10-tal minuten. (tvl.be)
Giet het deegje in timbaaltjes die vooraf ingeboterd zijn.
(nieuwsblad.be)
Maar in grote lijnen : Ardeense kip inboteren en inwrijven met kippekruiden & mango-curry en 1,5h in oven op 165gr, braadvocht opvangen. (mooi.jp)
met boter bestrijken van een bakplaat, bakvorm of een ingediënt (bv. vlees)
Typisch Vlaams: Belgisch-Nederlandse Standaardtaal; Gangbaarheid: 1; Vlaamsheid: 3
SN-NL: invetten
zie ook boteren (invetten)
Inboteren doe je eigenlijk vooral wanneer je nog boterpapier gebruikt. Dat zorgt ervoor dat het papier goed blijft kleven aan de bakvorm. (dagelijksekost.een.be)
Doe het beslag in een ingeboterd cakeblik zodat je beslag 2 cm hoog is en bak dit af in een voorverwarmde oven op 170°C gedurende een 10-tal minuten. (tvl.be)
Giet het deegje in timbaaltjes die vooraf ingeboterd zijn.
(nieuwsblad.be)
Maar in grote lijnen : Ardeense kip inboteren en inwrijven met kippekruiden & mango-curry en 1,5h in oven op 165gr, braadvocht opvangen. (mooi.jp)
met boter bestrijken van een bakplaat, bakvorm of een ingediënt (bv. vlees)
Typisch Vlaams: Belgisch-Nederlandse Standaardtaal; Gangbaarheid: 1; Vlaamsheid: 3
SN-NL: invetten
zie ook boteren (invetten)
Inboteren doe je eigenlijk vooral wanneer je nog boterpapier gebruikt. Dat zorgt ervoor dat het papier goed blijft kleven aan de bakvorm. (dagelijksekost.een.be)
Doe het beslag in een ingeboterd cakeblik zodat je beslag 2 cm hoog is en bak dit af in een voorverwarmde oven op 170°C gedurende een 10-tal minuten. (tvl.be)
Giet het deegje in timbaaltjes die vooraf ingeboterd zijn.
(nieuwsblad.be)
Maar in grote lijnen : Ardeense kip inboteren en inwrijven met kippekruiden & mango-curry en 1,5h in oven op 165gr, braadvocht opvangen. (mooi.jp)
met boter bestrijken van een bakplaat, bakvorm of een ingediënt (bv. vlees)
Typisch Vlaams: Belgisch-Nederlandse Standaardtaal; Gangbaarheid: 1; Vlaamsheid: 3
SN-NL: invetten
zie ook boteren (invetten)
Inboteren doe je eigenlijk vooral wanneer je nog boterpapier gebruikt. Dat zorgt ervoor dat het papier goed blijft kleven aan de bakvorm. (dagelijksekost.een.be)
Doe het beslag in een ingeboterd cakeblik zodat je beslag 2 cm hoog is en bak dit af in een voorverwarmde oven op 170°C gedurende een 10-tal minuten. (tvl.be)
Giet het deegje in timbaaltjes die vooraf ingeboterd zijn.
(nieuwsblad.be)
Maar in grote lijnen : Ardeense kip inboteren en inwrijven met kippekruiden & mango-curry en 1,5h in oven op 165gr, braadvocht opvangen. (mooi.jp)
met boter bestrijken van een bakplaat, bakvorm of een ingediënt (bv. vlees)
Typisch Vlaams: Belgisch-Nederlandse Standaardtaal; Gangbaarheid: 1; Vlaamsheid: 3
SN-NL: invetten
zie ook boteren (invetten)
Inboteren doe je eigenlijk vooral wanneer je nog boterpapier gebruikt. Dat zorgt ervoor dat het papier goed blijft kleven aan de bakvorm. (dagelijksekost.een.be)
Doe het beslag in een ingeboterd cakeblik zodat je beslag 2 cm hoog is en bak dit af in een voorverwarmde oven op 170°C gedurende een 10-tal minuten. (tvl.be)
Giet het deegje in timbaaltjes die vooraf ingeboterd zijn.
(nieuwsblad.be)
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.