Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
De beschrijving van deze term werd 3 keer aangepast.
wanneer de friet als een soort van Belgisch cultureel erfgoed beschouwd wordt; de typische Belgische bakwijze van de friet; de Belgische kwaliteit van de friet
vgl. frietcultuur
Als Demir op die weg doorgaat, bedreigt ze volgens cd&v-voorzitter Sammy Mahdi “de toekomst van de Belgische friet”. (demorgen.be)
De zachte binnenkant en het krokante korstje van de Belgische friet is het resultaat van het zetmeel in de aardappelen. (dagelijksekost.een.be)
Frituristen staan op hun achterste poten: is onze Belgische friet ten dode opgeschreven? (vrt.be)
De smaak en geur van de Belgische friet is uniek, net als onze frietkotcultuur die niet voor niets erkend werd tot immaterieel cultureel erfgoed. (vrt.be)
De Belgische friet wordt in het buitenland ook steeds vaker als een kwaliteitslabel gezien. (standaard.be)
wanneer de friet als een soort van Belgisch cultureel erfgoed beschouwd wordt; de typische Belgische bakwijze van de friet; de Belgische kwaliteit van de friet
Als Demir op die weg doorgaat, bedreigt ze volgens cd&v-voorzitter Sammy Mahdi “de toekomst van de Belgische friet”. (demorgen.be)
De zachte binnenkant en het krokante korstje van de Belgische friet is het resultaat van het zetmeel in de aardappelen. (dagelijksekost.een.be)
Frituristen staan op hun achterste poten: is onze Belgische friet ten dode opgeschreven? (vrt.be)
De smaak en geur van de Belgische friet is uniek, net als onze frietkotcultuur die niet voor niets erkend werd tot immaterieel cultureel erfgoed. (vrt.be)
De Belgische friet wordt in het buitenland ook steeds vaker als een kwaliteitslabel gezien. (standaard.be)
wanneer de friet als een soort van Belgisch cultureel erfgoed beschouwd wordt; de typische Belgische bakwijze van de friet; de Belgische kwaliteit van de friet
Als Demir op die weg doorgaat, bedreigt ze volgens cd&v-voorzitter Sammy Mahdi “de toekomst van de Belgische friet”. (demorgen.be)
De zachte binnenkant en het krokante korstje van de Belgische friet is het resultaat van het zetmeel in de aardappelen. (dagelijksekost.een.be)
Frituristen staan op hun achterste poten: is onze Belgische friet ten dode opgeschreven? (vrt.be)
De smaak en geur van de Belgische friet is uniek, net als onze frietkotcultuur die niet voor niets erkend werd tot immaterieel cultureel erfgoed. (vrt.be)
De Belgische friet wordt in het buitenland ook steeds vaker als een kwaliteitslabel gezien. (standaard.be)
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.