Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
Onze databank bevat de volgende beschrijving(en) van "Breughelbuffet"
Een warm, koud en desserten buffet rijk aan typische Belgische streekgerechten, die men ten tijde van Brueg(h)el ook zou gegeten hebben. Cfr. het schilderij van Bruegel de Oude, de boerenbruiloft.
Een breughelbuffet wordt meestal bereid voor trouwfeesten, bedrijfsfeesten, jubilea, ed.
vgl. ook breugelfeest, breugelkermis, breugheliaans
Een breughelbuffet bestaat o.a. uit:
Warm: Erwtensoep met korstjes, konijn op grootmoeders wijze, witte en zwarte pensen met appelmoes, breughelspek met of zonder eitje, boerenbrood of gebakken patatten,…
Koud: Frikadellenkoek met kriekjes, boerenpaté met ajuinconfituur, breughelhesp met asperges, breughelkop met mosterd, boerenbrood of gebakken patatten,…
Dessert: Rijstpap met bruine suiker, vlaaien, belgische kazen
Weet ge nog een andere betekenis voor deze term? Als ingelogd gebruiker kunt ge uw eigen beschrijvingen van Vlaamse woorden en uitspraken in onze databank aanvullen. Om fouten te verbeteren klikt ge bij de bovenstaande definities op de "bewerk" link, en om te reageren op een definitie klikt ge op de "reacties" link.
Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.