Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    branddeeg

    De beschrijving van deze term werd 10 keer aangepast.

    Versie 10

    branddeeg
    (het/de (m.) ~, ~en)

    soezendeeg, kookdeeg

    Bignè 3

    Voor het bereiden van sjoekes beginnen we met een langwerpige soezen van branddeeg, die gevuld worden met banketbakkersroom, en worden afgewerkt met chocoladeglazuur.

    Branddeeg:
    1. Voor het branddeeg het water en de boter aan de kook brengen. Van het vuur trekken. Het meel in één keer toevoegen en roeren totdat een glad, samenhangend deeg ontstaat. Op de uitgeschakelde kookplaat (zeer kleine gasvlam) doorroeren totdat een witachtige laag op de bodem van de pan ontstaat. Even laten afkoelen.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 08 Apr 2021 19:16
    8 reactie(s)

    Versie 9

    branddeeg
    (het/de (m.) ~, ~en)

    soezendeeg, kookdeeg

    Voor het bereiden van sjoekes beginnen we met een langwerpige soezen van branddeeg, die gevuld worden met banketbakkersroom, en worden afgewerkt met chocoladeglazuur.

    Branddeeg:
    1. Voor het branddeeg het water en de boter aan de kook brengen. Van het vuur trekken. Het meel in één keer toevoegen en roeren totdat een glad, samenhangend deeg ontstaat. Op de uitgeschakelde kookplaat (zeer kleine gasvlam) doorroeren totdat een witachtige laag op de bodem van de pan ontstaat. Even laten afkoelen.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door fansy op 13 Dec 2015 01:01
    8 reactie(s)

    Versie 8

    branddeeg
    (het/de (m.) ~, ~en)

    soezendeeg, kookdeeg

    Voor het bereiden van sjoekes beginnen we met een langwerpige soezen van branddeeg, die gevuld worden met banketbakkersroom, en worden afgewerkt met chocoladeglazuur.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door fansy op 13 Dec 2015 00:57
    8 reactie(s)

    Versie 7

    branddeeg
    (het/de (m.) ~, ~en)

    soezendeeg, kookdeeg

    Voor het bereiden van sjoekes beginnen we met een langwerpige soezen van branddeeg, die gevuld worden met banketbakkersroom, en worden afgewerkt met chocoladeglazuur.

    Provincie West-Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 02 Jun 2014 14:01
    8 reactie(s)

    Versie 6

    branddeeg
    (het ~, ~en)

    soezendeeg, kookdeeg

    Voor het bereiden van sjoekes beginnen we met een langwerpige soezen van branddeeg, die gevuld worden met banketbakkersroom, en worden afgewerkt met chocoladeglazuur.

    Provincie West-Vlaanderen
    Bewerking door fansy op 03 Jun 2011 00:03
    8 reactie(s)

    Versie 5

    branddeeg
    (het ~, ~en)

    soezendeeg

    Voor het bereiden van sjoekes beginnen we met een langwerpige soezen van branddeeg, die gevuld worden met banketbakkersroom, en worden afgewerkt met chocoladeglazuur.

    Provincie West-Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 15 Dec 2009 15:57
    8 reactie(s)

    Versie 4

    branddeeg
    (het ~, ~en)

    soezendeeg

    Voor het bereiden van sjoekes beginnen we met een langwerpige soezen van branddeeg, die gevuld worden met banketbakkersroom, en worden afgewerkt met chocoladeglazuur.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door Grytolle op 23 Dec 2007 17:04
    8 reactie(s)

    Versie 3

    branddeeg

    soezendeeg

    Voor het bereiden van sjoekes beginnen we met een langwerpige soezen van branddeeg, die gevuld worden met banketbakkersroom, en worden afgewerkt met chocoladeglazuur.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door aliekens op 20 Nov 2007 02:50
    8 reactie(s)

    Versie 2

    branddeeg

    soezendeeg

    Kan de Vlaamse bakker wat uitleg verstrekken? Voor Gans Vlaanderen? Er bestaat een springhandje “bewerk”.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door haloewie op 20 Nov 2007 00:08
    8 reactie(s)

    Versie 1

    branddeeg

    soezendeeg

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door Flipper op 19 Nov 2007 23:57
    8 reactie(s)

    Nieuwe versie!
    Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.