Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
De beschrijving van deze term werd 10 keer aangepast.
soezendeeg, kookdeeg
Voor het bereiden van sjoekes beginnen we met een langwerpige soezen van branddeeg, die gevuld worden met banketbakkersroom, en worden afgewerkt met chocoladeglazuur.
Branddeeg:
1. Voor het branddeeg het water en de boter aan de kook brengen. Van het vuur trekken. Het meel in één keer toevoegen en roeren totdat een glad, samenhangend deeg ontstaat. Op de uitgeschakelde kookplaat (zeer kleine gasvlam) doorroeren totdat een witachtige laag op de bodem van de pan ontstaat. Even laten afkoelen.
soezendeeg, kookdeeg
Voor het bereiden van sjoekes beginnen we met een langwerpige soezen van branddeeg, die gevuld worden met banketbakkersroom, en worden afgewerkt met chocoladeglazuur.
Branddeeg:
1. Voor het branddeeg het water en de boter aan de kook brengen. Van het vuur trekken. Het meel in één keer toevoegen en roeren totdat een glad, samenhangend deeg ontstaat. Op de uitgeschakelde kookplaat (zeer kleine gasvlam) doorroeren totdat een witachtige laag op de bodem van de pan ontstaat. Even laten afkoelen.
soezendeeg, kookdeeg
Voor het bereiden van sjoekes beginnen we met een langwerpige soezen van branddeeg, die gevuld worden met banketbakkersroom, en worden afgewerkt met chocoladeglazuur.
soezendeeg, kookdeeg
Voor het bereiden van sjoekes beginnen we met een langwerpige soezen van branddeeg, die gevuld worden met banketbakkersroom, en worden afgewerkt met chocoladeglazuur.
soezendeeg, kookdeeg
Voor het bereiden van sjoekes beginnen we met een langwerpige soezen van branddeeg, die gevuld worden met banketbakkersroom, en worden afgewerkt met chocoladeglazuur.
soezendeeg
Voor het bereiden van sjoekes beginnen we met een langwerpige soezen van branddeeg, die gevuld worden met banketbakkersroom, en worden afgewerkt met chocoladeglazuur.
soezendeeg
Voor het bereiden van sjoekes beginnen we met een langwerpige soezen van branddeeg, die gevuld worden met banketbakkersroom, en worden afgewerkt met chocoladeglazuur.
soezendeeg
Voor het bereiden van sjoekes beginnen we met een langwerpige soezen van branddeeg, die gevuld worden met banketbakkersroom, en worden afgewerkt met chocoladeglazuur.
soezendeeg
Kan de Vlaamse bakker wat uitleg verstrekken? Voor Gans Vlaanderen? Er bestaat een springhandje “bewerk”.
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.