Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
De beschrijving van deze term werd 7 keer aangepast.
Biefstuk, volledig ontdaan van zenuwen en pezen, en die uitsluitend als biefstuk kan gebruikt worden en geen deel uitmaakt van een braadstuk dat verdeeld word in biefstukken of rosbief.
In NL weten ze duidelijk niet wat gepelde biefstuk is, daar zeggen ze op een ‘gespecialiseerde’ biefstukkensite (jaja, alles bestaat): “In België verkoopt men een bieflapje dat door de vermalser is gehaald als ‘gepelde biefstuk’.” http://www.biefstuk.nl/src_botermals.php
Van Dale 2016 online: BE
vgl biefstuk-friet, bufstek
Voor de fondue moet dat vlees toch in klein blokskes gesneden worden, dan kunt ge evengoed gepelde bufstek pakken, dat is een stuk goedkoper.
Gepelde biefstuk kan zijn: gepelde van de schouder, koninklijke gepelde, spinnenkop enz. Dus niet alleen vlees van mindere kwaliteit.
Biefstuk, volledig ontdaan van zenuwen en pezen, en die uitsluitend als biefstuk kan gebruikt worden en geen deel uitmaakt van een braadstuk dat verdeeld word in biefstukken of rosbief.
In NL weten ze duidelijk niet wat gepelde biefstuk is, daar zeggen ze op een ‘gespecialiseerde’ biefstukkensite (jaja, alles bestaat): “In België verkoopt men een bieflapje dat door de vermalser is gehaald als ‘gepelde biefstuk’.” http://www.biefstuk.nl/src_botermals.php
vgl biefstuk-friet, bufstek
VD2016 online: BE
Voor de fondue moet dat vlees toch in klein blokskes gesneden worden, dan kunt ge evengoed gepelde bufstek pakken, dat is een stuk goedkoper.
Gepelde biefstuk kan zijn: gepelde van de schouder, koninklijke gepelde, spinnenkop enz. Dus niet alleen vlees van mindere kwaliteit.
Biefstuk van mindere kwaliteit die ontdaan is van zenuwen en pezen.
VD2016 online: BE
In NL weten ze duidelijk niet wat gepelde biefstuk is, daar zeggen ze op een ‘gespecialiseerde’ biefstukkensite (jaja, alles bestaat): “In België verkoopt men een bieflapje dat door de vermalser is gehaald als ‘gepelde biefstuk’.” http://www.biefstuk.nl/src_botermals.php
Voor de fondue moet dat vlees toch in klein blokskes gesneden worden, dan kunt ge evengoed gepelde bufstek pakken, dat is een stuk goedkoper.
Biefstuk van mindere kwaliteit die ontdaan is van zenuwen en pezen.
In NL weten ze duidelijk niet wat gepelde biefstuk is, daar zeggen ze op een ‘gespecialiseerde’ biefstukkensite (jaja, alles bestaat): “In België verkoopt men een bieflapje dat door de vermalser is gehaald als ‘gepelde biefstuk’.” http://www.biefstuk.nl/src_botermals.php
Voor de fondue moet dat vlees toch in klein blokskes gesneden worden, dan kunt ge evengoed gepelde bufstek pakken, dat is een stuk goedkoper.
Biefstuk van mindere kwaliteit die ontdaan is van zenuwen en pezen.
In NL weten ze duidelijk niet wat gepelde biefstuk is, daar zeggen ze op een ‘gespecialiseerde’ biefstukkensite (jaja,alles bestaat): “In België verkoopt men een bieflapje dat door de vermalser is gehaald als ‘gepelde biefstuk’.” http://www.biefstuk.nl/src_botermals.php
Voor de fondue moet dat vlees toch in klein blokskes gesneden worden, dan kunt ge evengoed gepelde bufstek pakken, dat is een stuk goedkoper.
Biefstuk van mindere kwaliteit die ontdaan is van zenuwen en pezen.
In NL weten ze duidelijk niet wat gepelde biefstuk is, daar zeggen ze op een ‘gespecialiseerde’ biefstukkensite (jaja,alles bestaat): “In België verkoopt men een bieflapje dat door de vermalser is gehaald als ‘gepelde biefstuk’.” (http://www.biefstuk.nl/src_botermals.php)
Voor de fondue moet dat vlees toch in klein blokskes gesneden worden, dan kunt ge evengoed gepelde bufstek pakken, dat is een stuk goedkoper.
Biefstuk van mindere kwaliteit die ontdaan is van zenuwen en pezen.
In NL weten ze duidelijk niet wat gepelde biefstuk is, daar zeggen ze op een ‘gespecialiseerde’ biefstukkensite (ja, alles bestaat): “In België verkoopt men een bieflapje dat door de vermalser is gehaald als ‘gepelde biefstuk’.” (http://www.biefstuk.nl/src_botermals.php)
Voor de fondue moet dat vlees toch in klein blokskes gesneden worden, dan kunt ge evengoed gepelde bufstekpakken, dat is een stuk goedkoper.
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.