Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
Dit is slechts 1 definitie voor "filet americain." Bekijk alle definities.
“In België en Frankrijk wordt de term filet americain gebruikt voor gehakte biefstuk, dus rundergehakt zonder toevoegsels als kruiden of ajuin (uitjes). In Nederland staat dit bekend als tartaar. De bereide variant die als broodbeleg wordt gebruikt, heet in België americain préparé of kortweg préparé. In Nederland wordt met ‘filet americain’ de bereide variant bedoeld waarbij aan het vlees ingrediënten zijn toegevoegd en die wordt gebruikt als beleg van bijvoorbeeld toast.” (wikipdia)
z. americain
(Belg. Fr. filet américain)
Een pistoleeke met filet americain
De roaring twenties, dat was ook de middenklasse die tijd en geld had om op restaurant te gaan. Niet de dure chique restaurants, maar de nieuwe soort: de brasserie. De Canterbury aan de Brusselse Emile Jacqmainlaan was destijds de topper in het genre. Vanuit heel Vlaanderen kwamen ze naar daar voor de nieuwigheid van chef Joseph Niels: de filet americain. “Mijn grootvader bedacht zelf die naam”, zegt zijn kleinzoon Philippe. “Filet americain, dat deed toen dromen.” (nieuwsblad.be)
Er zijn nog geen reacties op deze beschrijving.
Ingelogde gebruikers kunnen reacties aan deze definitie toevoegen.
Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.