Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
De beschrijving van deze term werd 8 keer aangepast.
1) opgekopt eiwit met suiker en maïzena als verdikkingsmiddel
2) het gebakken eiwitschuim, ook schuimpje of eiwitschuimpje genoemd
NL: schuimgebak
zie ook: blaasuit, nonnenscheet
1) De meringue spuit ge het beste op bakpapier ipv op alumiumfolie omdat aluminium een warmtegeleider is.
2) De meringue moet aan de buitenkant krokant gedroogd zijn en aan de binnenkant nog smeuiig.
Van gebakken meringue kunt ge een heerlijk pateeke maken: een merveilleux.
Een pavlova is een meringuedessert dat de naam draagt van de Russische ballerina Anna Pavlova.
1) opgekopt eiwit met suiker en maïzena als verdikkingsmiddel
2) het gebakken eiwitschuim, ook schuimpje of eiwitschuimpje genoemd
NL: schuimgebak
zie ook: blaasuit, nonnenscheet
1) De meringue spuit ge het beste op bakpapier ipv op alumiumfolie omdat aluminium een warmtegeleider is.
2) De meringue moet aan de buitenkant krokant gedroogd zijn en aan de binnenkant nog smeuiig.
Van gebakken meringue kunt ge een heerlijk pateeke maken: een merveilleux.
Een pavlova is een meringuedessert dat de naam draagt van de Russische ballerina Anna Pavlova.
1) opgekopt eiwit met suiker en maïzena als verdikkingsmiddel
2) het gebakken eiwitschuim, ook schuimpje of eiwitschuimpje genoemd
NL: schuimgebak
Meringue is in feite gebakken lucht.
zie ook: blaasuit, nonnenscheet
1) De meringue spuit ge het beste op bakpapier ipv op alumiumfolie omdat aluminium een warmtegeleider is.
2) De meringue moet aan de buitenkant krokant gedroogd zijn en aan de binnenkant nog smeuiig.
Van gebakken meringue kunt ge een heerlijk pateeke maken; een merveilleux.
Een pavlova is een meringuedessert dat de naam draagt van de Russische ballerina Anna Pavlova.
1) opgekopt eiwit met suiker en maïzena als verdikkingsmiddel
2) het gebakken eiwitschuim, ook schuimpje of eiwitschuimpje genoemd
Meringue is in feite gebakken lucht.
zie ook: blaasuit, nonnenscheet
1) De meringue spuit ge het beste op bakpapier ipv op alumiumfolie omdat aluminium een warmtegeleider is.
2) De meringue moet aan de buitenkant krokant gedroogd zijn en aan de binnenkant nog smeuiig.
Van gebakken meringue kunt ge een heerlijk pateeke maken; een merveilleux.
Een pavlova is een meringuedessert dat de naam draagt van de Russische ballerina Anna Pavlova.
1) opgekopt eiwit met suiker en maïzena als verdikkingsmiddel
2) het gebakken eiwitschuim, ook schuimpje of eiwitschuimpje genoemd
Meringue is in feite gebakken lucht.
zie ook: blaasuit, nonnenscheet
1) De meringue spuit ge het beste op bakpapier ipv op alumiumfolie omdat aluminium een warmtegeleider is.
2) De meringue moet aan de buitenkant krokant gedroogd zijn en aan de binnenkant nog smeuiig.
Van gebakken meringue kunt ge een heerlijk pateeke maken; een merveilleux.
Een pavlova is een meringuedessert dat de naam draagt van de Russische ballerina Anna Pavlova.
1) opgekopt eiwit met suiker en maïzena als verdikkingsmiddel
2) het gebakken eiwitschuim, ook schuimpje of eiwitschuimpje genoemd
Meringue is in feite gebakken lucht.
zie ook: blaasuit, nonnenscheet
1) De meringue spuit ge het beste op bakpapier ipv op alumiumfolie omdat aluminium een warmtegeleider is.
2) De meringue moet aan de buitenkant krokant gedroogd zijn en aan de binnenkant nog smeuiig.
Van gebakken meringue kunt ge een heerlijk pateeke maken; een merveilleux.
1) opgekopt eiwit met suiker en maïzena als verdikkingsmiddel
2) het gebakken eiwitschuim, ook schuimpje genoemd
Meringue is in feite gebakken lucht.
zie ook: blaasuit, nonnenscheet
1) De meringue spuit ge het beste op bakpapier ipv op alumiumfolie omdat aluminium een warmtegeleider is.
2) De meringue moet aan de buitenkant krokant gedroogd zijn en aan de binnenkant nog smeuiig.
Van gebakken meringue kunt ge een heerlijk pateeke maken; een merveilleux.
1) opgekopt eiwit met suiker en maïzena als verdikkingsmiddel
2) het gebakken eiwitschuim, ook schuimpje genoemd
Meringue is in feite gebakken lucht.
zie ook: blaasuit, merveilleux
1) De meringue spuit ge het beste op bakpapier ipv op alumiumfolie omdat aluminium een warmtegeleider is.
2) De meringue moet aan de buitenkant krokant gedroogd zijn en aan de binnenkant nog smeuiig.
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.