Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    cassonade

    De beschrijving van deze term werd 5 keer aangepast.

    Versie 5

    cassonade
    (zn. de ~ (v) geen mv.)

    zie ook: kinnekessuiker
    Belgische cassonade wordt gemaakt door aan kristalsuiker melasse toe te voegen. Zie reactie
    NL: bij benadering: .

    Ik heb nooit geweten wat precies het verschil is tussen die Belgische cassonade en onze . Er ís verschil, dat proef je. Maar toen las ik, een paar weken geleden, in nrc.next dat basterdsuiker een typisch Nederlands product is. Het heeft op Europees niveau zelfs een beschermde status als Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS).
    Janneke Vreugedenhil NRC-Handelsblad, volledige artikel zie reactie.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 14 Jan 2020 13:24
    1 reactie(s)

    Versie 4

    cassonade
    (zn. de ~ (v) geen mv.)

    zie ook: kinnekessuiker
    Belgische cassonade wordt gemaakt door aan kristalsuiker melasse toe te voegen. Zie reactie
    NL: bij benadering: .

    Ik heb nooit geweten wat precies het verschil is tussen die Belgische cassonade en onze . Er ís verschil, dat proef je. Maar toen las ik, een paar weken geleden, in nrc.next dat een typisch Nederlands product is. Het heeft op Europees niveau zelfs een beschermde status als Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS).
    Janneke Vreugedenhil NRC-Handelsblad, volledige artikel zie reactie.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 09 Jun 2016 18:47
    1 reactie(s)

    Versie 3

    cassonade
    (zn. de ~ (v) geen mv.)

    ook wel: kinnekessuiker
    Belgische cassonade wordt gemaakt door aan kristalsuiker melasse toe te voegen. Zie reactie
    NL: bij benadering: .

    Ik heb nooit geweten wat precies het verschil is tussen die Belgische cassonade en onze . Er ís verschil, dat proef je. Maar toen las ik, een paar weken geleden, in nrc.next dat een typisch Nederlands product is. Het heeft op Europees niveau zelfs een beschermde status als Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS).
    Janneke Vreugedenhil NRC-Handelsblad, volledige artikel zie reactie.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 31 Mar 2014 13:23
    1 reactie(s)

    Versie 2

    cassonade
    (zn. de ~ (v) geen mv.)

    ook wel: kinnekessuiker
    Belgische cassonade wordt gemaakt door aan kristalsuiker melasse toe te voegen zie reactie
    NL: bij benadering: basterdsuiker.

    Ik heb nooit geweten wat precies het verschil is tussen die Belgische cassonade en onze bruine basterdsuiker. Er ís verschil, dat proef je. Maar toen las ik, een paar weken geleden, in nrc.next dat basterdsuiker een typisch Nederlands product is. Het heeft op Europees niveau zelfs een beschermde status als Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS).
    Janneke Vreugedenhil NRC-Handelsblad, volledige artikel zie reactie.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door LeGrognard op 30 Mar 2014 13:15
    1 reactie(s)

    Versie 1

    cassonade
    (zn. de ~ (m) geen mv.)

    ook wel: kinnekessuiker
    Belgische cassonade wordt gemaakt door aan kristalsuiker melasse toe te voegen zie reactie
    NL: bij benadering: basterdsuiker.

    Ik heb nooit geweten wat precies het verschil is tussen die Belgische cassonade en onze bruine basterdsuiker. Er ís verschil, dat proef je. Maar toen las ik, een paar weken geleden, in nrc.next dat basterdsuiker een typisch Nederlands product is. Het heeft op Europees niveau zelfs een beschermde status als Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS).
    Janneke Vreugedenhil NRC-Handelsblad, volledeige artikel zie reactie.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door LeGrognard op 30 Mar 2014 12:53
    1 reactie(s)

    Nieuwe versie!
    Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.