Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
De beschrijving van deze term werd 7 keer aangepast.
Stoofvlees, stoverij, gemaakt van rundsvlees, uien en dikwijls met donker bier. Wordt afgewerkt met allerhande, azijn, mosterd, bruine suiker. (seniorennet.be)
Mechelse uitdrukking.
Antwerpen: stoofleurre
zie varianten in verschillende regio’s bij stoofkarbonade
demorgen.be: Hoe noemen ze dan een samenleving waarin iemand verplicht wordt zijn schoenen en sokken uit te trekken en zich te laten fouilleren, met als enige aanleiding dat hij twee kilo stoofkrabben en twee donkere Leffes bij zich heeft?
mechelenblogt.be: Ik kan alleen maar adviseren “stoofkrabben” te maken met Gouden Carolus. Het beste dat er is, de wat zoetige smaak van het bier trekt in het vlees dat je liefst een halve dag minstens laat sudderen of gewoon trekken en dan smullen maar.
Stoofvlees, stoverij, gemaakt van rundvlees, uien en dikwijls met donker bier. Wordt afgewerkt met allerhande, azijn, mosterd, bruine suiker. (seniorennet.be)
Mechelse uitdrukking.
Antwerpen: stoofleurre
zie varianten in verschillende regio’s bij stoofkarbonade
demorgen.be: Hoe noemen ze dan een samenleving waarin iemand verplicht wordt zijn schoenen en sokken uit te trekken en zich te laten fouilleren, met als enige aanleiding dat hij twee kilo stoofkrabben en twee donkere Leffes bij zich heeft?
mechelenblogt.be: Ik kan alleen maar adviseren “stoofkrabben” te maken met Gouden Carolus. Het beste dat er is, de wat zoetige smaak van het bier trekt in het vlees dat je liefst een halve dag minstens laat sudderen of gewoon trekken en dan smullen maar.
Stoofvlees, stoverij, gemaakt van rundvlees, uien en dikwijls met donker bier. Wordt afgewerkt met allerhande, azijn, mosterd, bruine suiker. (seniorennet.be)
Mechelse uitdrukking.
Antwerpen: stoofleurre
demorgen.be: Hoe noemen ze dan een samenleving waarin iemand verplicht wordt zijn schoenen en sokken uit te trekken en zich te laten fouilleren, met als enige aanleiding dat hij twee kilo stoofkrabben en twee donkere Leffes bij zich heeft?
mechelenblogt.be: Ik kan alleen maar adviseren “stoofkrabben” te maken met Gouden Carolus. Het beste dat er is, de wat zoetige smaak van het bier trekt in het vlees dat je liefst een halve dag minstens laat sudderen of gewoon trekken en dan smullen maar.
Stoofvlees, stoverij, gemaakt van rundvlees, uien en dikwijls met donker bier. Wordt afgewerkt met allerhande, azijn, mosterd, bruine suiker. Een klassieker! (seniorennet.be)
Mechelse uitdrukking.
Antwerpen: stoofleurre
demorgen.be: Hoe noemen ze dan een samenleving waarin iemand verplicht wordt zijn schoenen en sokken uit te trekken en zich te laten fouilleren, met als enige aanleiding dat hij twee kilo stoofkrabben en twee donkere Leffes bij zich heeft?
mechelenblogt.be: Ik kan alleen maar adviseren “stoofkrabben” te maken met Gouden Carolus. Het beste dat er is, de wat zoetige smaak van het bier trekt in het vlees dat je liefst een halve dag minstens laat sudderen of gewoon trekken en dan smullen maar.
Stoofvlees, stoverij, gemaakt van rundvlees, uien en dikwijls met donker bier. Wordt afgewerkt met allerhande, azijn, mosterd, bruine suiker. Een klassieker! (http://blogs.seniorennet.be/keukenverhalen/archief.php?startdatum=1121637600&stopdatum=1122242400)
Mechelse uitdrukking.
Antwerpen: stoofleurre
demorgen.be: Hoe noemen ze dan een samenleving waarin iemand verplicht wordt zijn schoenen en sokken uit te trekken en zich te laten fouilleren, met als enige aanleiding dat hij twee kilo stoofkrabben en twee donkere Leffes bij zich heeft?
mechelenblogt.be: Ik kan alleen maar adviseren “stoofkrabben” te maken met Gouden Carolus. Het beste dat er is, de wat zoetige smaak van het bier trekt in het vlees dat je liefst een halve dag minstens laat sudderen of gewoon trekken en dan smullen maar.
Stoofkrabben: Mechelse uitdrukking. In Antwerpen spreken ze van “stoofleurre” ! Stoofvlees, stoverij, gemaakt van rundvlees, uien en dikwijls met donker bier. Wordt afgewerkt met allerhande, azijn, mosterd, bruine suiker. Een klassieker (http://blogs.seniorennet.be/keukenverhalen/archief.php?startdatum=1121637600&stopdatum=1122242400)
demorgen.be: Hoe noemen ze dan een samenleving waarin iemand verplicht wordt zijn schoenen en sokken uit te trekken en zich te laten fouilleren, met als enige aanleiding dat hij twee kilo stoofkrabben en twee donkere Leffes bij zich heeft?
mechelenblogt.be: Ik kan alleen maar adviseren “stoofkrabben” te maken met Gouden Carolus. Het beste dat er is, de wat zoetige smaak van het bier trekt in het vlees dat je liefst een halve dag minstens laat sudderen of gewoon trekken en dan smullen maar.
Stoofkrabben : Mechelse uitdrukking. In Antwerpen spreken ze van “stoofleurre” ! Stoofvlees, stoverij, gemaakt van rundvlees, uien en dikwijls met donker bier. Wordt afgewerkt met allerhande , azijn, mosterd, bruine suiker. Een klassieker (http://blogs.seniorennet.be/keukenverhalen/archief.php?startdatum=1121637600&stopdatum=1122242400)
demorgen.be: Hoe noemen ze dan een samenleving waarin iemand verplicht wordt zijn schoenen en sokken uit te trekken en zich te laten fouilleren, met als enige aanleiding dat hij twee kilo stoofkrabben en twee donkere Leffes bij zich heeft?
mechelenblogt.be: Ik kan alleen maar adviseren “stoofkrabben” te maken met Gouden Carolus. Het beste dat er is, de wat zoetige smaak van het bier trekt in het vlees dat je liefst een halve dag minstens laat sudderen of gewoon trekken en dan smullen maar.
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.