Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
Dit is slechts 1 definitie voor "boterhammensaucisse." Bekijk alle definities.
boterhammenworst: typisch lichtgekleurd vlees met een bruinrood velletje errond, voor op de boterham te doen
uitspraak: boterhammensossis
twitter: @Zezunja hey, bij mij was dat een schelleke boterhammensossis
ook boterhammenworst staat niet in VD2016 online. Hoe noemen die vleeswaren dan in het SN?
choet gefonde. Die staat wel in VD2016
boterhamworst: gekookte worst van rund- of kalfs- en varkensvlees, varkenslever, spek, zout, gember e.a. kruiden en meel
Georges, ik heb de haken rond boterhammensossis weggehaald omdat het toch terug verwijst naar het trefwoord hierboven.
Bon, ik doe dat eigenlijk om aan te geven dat die spellingsvariant ook al in het VW staat. Anders zou iemand kunnen overwegen om hem in te voeren en dan moet die eerst gaan kijken in de index etc.
Oké, dan zet ik ze terug :)
Ingelogde gebruikers kunnen reacties aan deze definitie toevoegen.
Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.