Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
De beschrijving van deze term werd 2 keer aangepast.
cullinair: opwaarderen van o.a. gehakt met ingrediƫnten
vnw: gehakt e.d. klaar maken met ei en paneermeel
znwb: (Gehakt enz.) aanmaken (met ei, paneermeel, kruiden enz.).
Instructies. Maak het gehakt op met de eieren, broodkruim, chilipoeder, pezo en kaneel. Rol de balletjes, +/- bodem grootte van een dessert lepel. (dekookvrienden.be)
Maak het gehakt op met ei en paneermeel (en kruiden). (jerryke.be)
Een hamburger gemaakt van ons gemengd gehakt, opgemaakt met gemalen kaas en stukjes gerookt vlees. (hesehesp.be)
Gehaktballetjes opgemaakt met extra eitje, broodkruim en mosterd en eerst gebakken. (seniorennet.be)
cullinair: opwaarderen van o.a. gehakt met ingrediƫnten
vnw: gehakt e.d. klaar maken met ei en paneermeel
Zuidnederlands Woordenboek (Walter De Clerck – 1981): (Gehakt enz.) aanmaken (met ei, paneermeel, kruiden enz.).
Instructies. Maak het gehakt op met de eieren, broodkruim, chilipoeder, pezo en kaneel. Rol de balletjes, +/- bodem grootte van een dessert lepel. (dekookvrienden.be)
Maak het gehakt op met ei en paneermeel (en kruiden). (jerryke.be)
Een hamburger gemaakt van ons gemengd gehakt, opgemaakt met gemalen kaas en stukjes gerookt vlees. (hesehesp.be)
Gehaktballetjes opgemaakt met extra eitje, broodkruim en mosterd en eerst gebakken. (seniorennet.be)
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.