Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    opmaken

    De beschrijving van deze term werd 2 keer aangepast.

    Versie 2

    opmaken
    (ww. maakte op; opgemaakt)

    cullinair: opwaarderen van o.a. gehakt met ingrediƫnten

    vnw: gehakt e.d. klaar maken met ei en paneermeel

    znwb: (Gehakt enz.) aanmaken (met ei, paneermeel, kruiden enz.).

    Instructies. Maak het gehakt op met de eieren, broodkruim, chilipoeder, pezo en kaneel. Rol de balletjes, +/- bodem grootte van een dessert lepel. (dekookvrienden.be)

    Maak het gehakt op met ei en paneermeel (en kruiden). (jerryke.be)

    Een hamburger gemaakt van ons gemengd gehakt, opgemaakt met gemalen kaas en stukjes gerookt vlees. (hesehesp.be)

    Gehaktballetjes opgemaakt met extra eitje, broodkruim en mosterd en eerst gebakken. (seniorennet.be)

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door Georges Grootjans op 17 Aug 2024 16:26
    0 reactie(s)

    Versie 1

    opmaken
    (ww. maakte op; opgemaakt)

    cullinair: opwaarderen van o.a. gehakt met ingrediƫnten

    vnw: gehakt e.d. klaar maken met ei en paneermeel

    Zuidnederlands Woordenboek (Walter De Clerck – 1981): (Gehakt enz.) aanmaken (met ei, paneermeel, kruiden enz.).

    Instructies. Maak het gehakt op met de eieren, broodkruim, chilipoeder, pezo en kaneel. Rol de balletjes, +/- bodem grootte van een dessert lepel. (dekookvrienden.be)

    Maak het gehakt op met ei en paneermeel (en kruiden). (jerryke.be)

    Een hamburger gemaakt van ons gemengd gehakt, opgemaakt met gemalen kaas en stukjes gerookt vlees. (hesehesp.be)

    Gehaktballetjes opgemaakt met extra eitje, broodkruim en mosterd en eerst gebakken. (seniorennet.be)

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door Georges Grootjans op 23 Jul 2024 08:27
    0 reactie(s)

    Nieuwe versie!
    Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.