Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
Onze databank bevat de volgende beschrijving(en) van "opmaken"
cullinair: opwaarderen van o.a. gehakt met ingrediënten
vnw: gehakt e.d. klaar maken met ei en paneermeel
znwb: (Gehakt enz.) aanmaken (met ei, paneermeel, kruiden enz.).
Instructies. Maak het gehakt op met de eieren, broodkruim, chilipoeder, pezo en kaneel. Rol de balletjes, +/- bodem grootte van een dessert lepel. (dekookvrienden.be)
Maak het gehakt op met ei en paneermeel (en kruiden). (jerryke.be)
Een hamburger gemaakt van ons gemengd gehakt, opgemaakt met gemalen kaas en stukjes gerookt vlees. (hesehesp.be)
Gehaktballetjes opgemaakt met extra eitje, broodkruim en mosterd en eerst gebakken. (seniorennet.be)
Weet ge nog een andere betekenis voor deze term? Als ingelogd gebruiker kunt ge uw eigen beschrijvingen van Vlaamse woorden en uitspraken in onze databank aanvullen. Om fouten te verbeteren klikt ge bij de bovenstaande definities op de "bewerk" link, en om te reageren op een definitie klikt ge op de "reacties" link.
Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.