Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
Dit is slechts 1 definitie voor "vlo." Bekijk alle definities.
→ velo
zie ook wegcode
Hier, pakt mijne vlo maar, ik kom wel met den tram.
“ik heb nog maar 15km mee menne nieuwe vlo gebold en er zit al ne slag in da achterwiel, das toch nie normaal denk e, ofwel??” (forum.mountainbike.be)
“N-VA Leuven heeft het fietsdeelsysteem ‘Vlo’ gelanceerd dat, in tegenstelling tot de systemen van commerciële bedrijven in Antwerpen, Brussel, Gent en Namen, minder duur is.” (hln.be 20.01.2017)
velo, villo, vlo (werkwijze?)
3 uitspraken en 3 schrijfwijzen op 3 verschillende lemma’s (= locaties) voor 1 betekenis is de door mij met opzet aangedikte vaststelling.
Is dit de bedoeling? Op die manier komt ge gemakkelijk aan de eerste 10 000 ingangen voor het woordenboek. Zou het niet beter zijn een basiswoord te kiezen, waar ge de dialectvormen bij onderbrengt?
werkwijze: doorverwijzen
Het lijkt me het handigst om deze dialect- of fonetische vormen toch te laten toevoegen, maar ze door te verwijzen naar de meest representatieve vorm, de vorm die naar ons inziens meest wordt gebruikt, hoewel dit ter discussie kan staan. Zo moeten we op slechts 1 plaats het lemma uitleggen (met zijn herkomst, vormen, synoniemen, …).
De fonetische of dialectische termen in hun oorspronkelijke vorm kunnen blijven staan (enkel met verwijzing naar correcte “schrijfwijze”), om zo hun herkomst te laten zien, en om te voorkomen dat ze steeds weer opnieuw gaan worden toegevoegd, en we er achteraan gaan moeten blijven gaan. Ik wil het toevoegen van deze fonetische of dialectische vormen echter niet bemoedigen, en limiteer het Vlaams woordenboek het liefst tot de essentiële, meest representatieve vormen.
Deze werkwijze is enkel suggestief, en ik verwelkom graag opmerkingen (op het forum).
Ingelogde gebruikers kunnen reacties aan deze definitie toevoegen.
Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.