Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    bloemsuiker

    Dit is slechts 1 definitie voor "bloemsuiker." Bekijk alle definities.

    bloemsuiker
    (de ~ (m.), geen mv.)

    vnw: poedersuiker

    vergelijk griessuiker

    Klik op de afbeelding
    Bloemsuiker

    We strooien bloemsuiker over de Brusselse wafel.

    “Nadat ze pannenkoeken gegeten heeft, is het gezichtje van An altijd helemaal wit van de bloemsuiker. (standaardtaal in België)” Taaladvies.net

    3 reactie(s)  |  oudere versies
    Toegevoegd door aliekens en laatst gewijzigd door Georges Grootjans (01 Nov 2021 06:34)

    👍
    495

    Reacties

    aardbeien?

    Bloemsuiker op de aardbeien? En ik dacht dat wij Nederlanders een verstand van eten hadden! Strooi het dan op de pannenkoeken!

    Toegevoegd door msteijaert op 14 Nov 2007 10:42

    Aardbeien voorbereiden

    In de Franse keuken worden aardbeien voorbereid (voor bijvoorbeeld een coupe fraises) door deze te “macéreren” of te “weken” alvorens de aardbeien te gebruiken. Door deze weking krijgen de aardbeien een veel uitgesprokener (snoepjes-) smaak. Zeker proberen! Je gaat niet geloven hoeveel meer smaak er uit die aardbeien te halen valt met deze techniek.

    Receptje? Probeer het volgende: Spoel aardbeien, ontdoe ze van hun steeltje en snij ze in 4 stukken. Meng wat bloemsuiker, citroensap en basilicum onder de aardbeien en laat ze een kwartiertje “macéreren” of weken in de koelkast. Serveer een paar bollen ijs, samen met de aardbeien en een stevige toef slagroom. Eventueel kan je bij het aardbeienmengsel ook een scheutje sterke drank doen.

    Toegevoegd door aliekens op 14 Nov 2007 11:40

    klinkt interessant!
    maar basilicum? vreemd opt eerste gezicht:-)

    Toegevoegd door Diederik op 05 Sep 2009 17:50

    Voeg een reactie toe

    Ingelogde gebruikers kunnen reacties aan deze definitie toevoegen.

    Log in

    Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

    Uw gebruikersnaam
    Uw geheime paswoord

    Nieuwe versie!
    Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.