Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
De beschrijving van deze term werd 5 keer aangepast.
1) dikke pannenkoek van 1 of 2 eieren, bloem en melk
2) Van Dale 2018 online: BE, niet algemeen: eierstruif, omelette
3) “Eierkoeken zijn luchtige, ronde koeken die gemaakt worden van eieren, zoetstof, bloem, rijsmiddel, citroenrasp en zout.” (Wikipedia) (ook in NL)
vnw:
•gebakken ei, omelet
•eierstruif
3) Eierkoek: Breek het ei in een kom en voeg er de melk aan toe. Roer er het zelfrijzend bakmeel onder met de garde totdat je een mooi glad deegje verkrijgt. Voeg eventueel nog wat bakmeel toe als het deeg nog te lopend is. Kruiden met een snufje zout en 1 draai van de pepermolen. Verhit de bakboter in een koekenpan en giet er het deeg in. Bak de koek langs beide kanten mooi bruin. Serveren met wat siroop of lichtbruine suiker. (receptjes.be)
2) Een omelet is al lekker met zout en peper. Je kunt echter veel meer toevoegen. Vaak wordt een omelet op smaak gebracht met verse kruiden of heeft de eierkoek een vulling van kaas, groenten, vlees of een combinatie. (knack.be)
1) Als ik vroeger bij mijn grootouders ging slapen, keek ik ’s ochtends altijd uit naar de eierkoek die oma en opa met veel liefde voor me bakten. Het oorspronkelijk recept is: 2 lepels bloem, 2 eieren, 2 lepels melk en 2 lepels suiker. Overheerlijk! (anneleendelille.com)
1) dikke pannenkoek van 1 of 2 eieren, bloem en melk
2) Van Dale 2018 online: BE, niet algemeen: eierstruif, omelette
3) “Eierkoeken zijn luchtige, ronde koeken die gemaakt worden van eieren, zoetstof, bloem, rijsmiddel, citroenrasp en zout.” (Wikipedia) (ook in NL)
3) Eierkoek: Breek het ei in een kom en voeg er de melk aan toe. Roer er het zelfrijzend bakmeel onder met de garde totdat je een mooi glad deegje verkrijgt. Voeg eventueel nog wat bakmeel toe als het deeg nog te lopend is. Kruiden met een snufje zout en 1 draai van de pepermolen. Verhit de bakboter in een koekenpan en giet er het deeg in. Bak de koek langs beide kanten mooi bruin. Serveren met wat siroop of lichtbruine suiker. (receptjes.be)
2) Een omelet is al lekker met zout en peper. Je kunt echter veel meer toevoegen. Vaak wordt een omelet op smaak gebracht met verse kruiden of heeft de eierkoek een vulling van kaas, groenten, vlees of een combinatie. (knack.be)
1) Als ik vroeger bij mijn grootouders ging slapen, keek ik ’s ochtends altijd uit naar de eierkoek die oma en opa met veel liefde voor me bakten. Het oorspronkelijk recept is: 2 lepels bloem, 2 eieren, 2 lepels melk en 2 lepels suiker. Overheerlijk! (anneleendelille.com)
1) dikke pannenkoek van 1 of 2 eieren, bloem en melk
2) Van Dale 2018 online: BE, niet algemeen: eierstruif, omelette
3) “Eierkoeken zijn luchtige, ronde koeken die gemaakt worden van eieren, zoetstof, bloem, rijsmiddel, citroenrasp en zout.” (Wikipedia) (ook in NL)
2) Eierkoek: Breek het ei in een kom en voeg er de melk aan toe. Roer er het zelfrijzend bakmeel onder met de garde totdat je een mooi glad deegje verkrijgt. Voeg eventueel nog wat bakmeel toe als het deeg nog te lopend is. Kruiden met een snufje zout en 1 draai van de pepermolen. Verhit de bakboter in een koekenpan en giet er het deeg in. Bak de koek langs beide kanten mooi bruin. Serveren met wat siroop of lichtbruine suiker. (receptjes.be)
2) Een omelet is al lekker met zout en peper. Je kunt echter veel meer toevoegen. Vaak wordt een omelet op smaak gebracht met verse kruiden of heeft de eierkoek een vulling van kaas, groenten, vlees of een combinatie. (knack.be)
1) Als ik vroeger bij mijn grootouders ging slapen, keek ik ’s ochtends altijd uit naar de eierkoek die oma en opa met veel liefde voor me bakten. Het oorspronkelijk recept is: 2 lepels bloem, 2 eieren, 2 lepels melk en 2 lepels suiker. Overheerlijk! (anneleendelille.com)
1) dikke pannenkoek van 1 of 2 eieren, bloem en melk
2) Van Dale 2018 online: BE, niet algemeen: eierstruif, omelet
2) Eierkoek: Breek het ei in een kom en voeg er de melk aan toe. Roer er het zelfrijzend bakmeel onder met de garde totdat je een mooi glad deegje verkrijgt. Voeg eventueel nog wat bakmeel toe als het deeg nog te lopend is. Kruiden met een snufje zout en 1 draai van de pepermolen. Verhit de bakboter in een koekenpan en giet er het deeg in. Bak de koek langs beide kanten mooi bruin. Serveren met wat siroop of lichtbruine suiker. (receptjes.be)
2) Een omelet is al lekker met zout en peper. Je kunt echter veel meer toevoegen. Vaak wordt een omelet op smaak gebracht met verse kruiden of heeft de eierkoek een vulling van kaas, groenten, vlees of een combinatie. (knack.be)
1) Als ik vroeger bij mijn grootouders ging slapen, keek ik ’s ochtends altijd uit naar de eierkoek die oma en opa met veel liefde voor me bakten. Het oorspronkelijk recept is: 2 lepels bloem, 2 eieren, 2 lepels melk en 2 lepels suiker. Overheerlijk! (anneleendelille.com)
1) dikke pannenkoek van 1 of 2 eieren, bloem en melk
2) Van Dale 2018 online: BE, niet algemeen: eierstruif, omelet
1) Eierkoek: Breek het ei in een kom en voeg er de melk aan toe. Roer er het zelfrijzend bakmeel onder met de garde totdat je een mooi glad deegje verkrijgt. Voeg eventueel nog wat bakmeel toe als het deeg nog te lopend is. Kruiden met een snufje zout en 1 draai van de pepermolen. Verhit de bakboter in een koekenpan en giet er het deeg in. Bak de koek langs beide kanten mooi bruin. Serveren met wat siroop of lichtbruine suiker. (receptjes.be)
2) Een omelet is al lekker met zout en peper. Je kunt echter veel meer toevoegen. Vaak wordt een omelet op smaak gebracht met verse kruiden of heeft de eierkoek een vulling van kaas, groenten, vlees of een combinatie. (knack.be)
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.