Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    eierkoek

    De beschrijving van deze term werd 5 keer aangepast.

    Versie 5

    eierkoek
    (zn. m.; ~en)

    1) dikke pannenkoek van 1 of 2 eieren, bloem en melk
    2) Van Dale 2018 online: BE, niet al­ge­meen: ei­er­struif, omelette
    3) “Eierkoeken zijn luchtige, ronde koeken die gemaakt worden van eieren, zoetstof, bloem, rijsmiddel, citroenrasp en zout.” (Wikipedia) (ook in NL)

    vnw:
    •gebakken ei, omelet
    •eierstruif

    3) Eierkoek: Breek het ei in een kom en voeg er de melk aan toe. Roer er het zelfrijzend bakmeel onder met de garde totdat je een mooi glad deegje verkrijgt. Voeg eventueel nog wat bakmeel toe als het deeg nog te lopend is. Kruiden met een snufje zout en 1 draai van de pepermolen. Verhit de bakboter in een koekenpan en giet er het deeg in. Bak de koek langs beide kanten mooi bruin. Serveren met wat siroop of lichtbruine suiker. (receptjes.be)

    2) Een omelet is al lekker met zout en peper. Je kunt echter veel meer toevoegen. Vaak wordt een omelet op smaak gebracht met verse kruiden of heeft de eierkoek een vulling van kaas, groenten, vlees of een combinatie. (knack.be)

    1) Als ik vroeger bij mijn grootouders ging slapen, keek ik ’s ochtends altijd uit naar de eierkoek die oma en opa met veel liefde voor me bakten. Het oorspronkelijk recept is: 2 lepels bloem, 2 eieren, 2 lepels melk en 2 lepels suiker. Overheerlijk! (anneleendelille.com)

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door Georges Grootjans op 22 Jun 2022 08:47
    5 reactie(s)

    Versie 4

    eierkoek
    (zn. m.; ~en)

    1) dikke pannenkoek van 1 of 2 eieren, bloem en melk
    2) Van Dale 2018 online: BE, niet al­ge­meen: ei­er­struif, omelette
    3) “Eierkoeken zijn luchtige, ronde koeken die gemaakt worden van eieren, zoetstof, bloem, rijsmiddel, citroenrasp en zout.” (Wikipedia) (ook in NL)

    3) Eierkoek: Breek het ei in een kom en voeg er de melk aan toe. Roer er het zelfrijzend bakmeel onder met de garde totdat je een mooi glad deegje verkrijgt. Voeg eventueel nog wat bakmeel toe als het deeg nog te lopend is. Kruiden met een snufje zout en 1 draai van de pepermolen. Verhit de bakboter in een koekenpan en giet er het deeg in. Bak de koek langs beide kanten mooi bruin. Serveren met wat siroop of lichtbruine suiker. (receptjes.be)

    2) Een omelet is al lekker met zout en peper. Je kunt echter veel meer toevoegen. Vaak wordt een omelet op smaak gebracht met verse kruiden of heeft de eierkoek een vulling van kaas, groenten, vlees of een combinatie. (knack.be)

    1) Als ik vroeger bij mijn grootouders ging slapen, keek ik ’s ochtends altijd uit naar de eierkoek die oma en opa met veel liefde voor me bakten. Het oorspronkelijk recept is: 2 lepels bloem, 2 eieren, 2 lepels melk en 2 lepels suiker. Overheerlijk! (anneleendelille.com)

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door Georges Grootjans op 08 Dec 2019 21:46
    5 reactie(s)

    Versie 3

    eierkoek
    (zn. m.; ~en)

    1) dikke pannenkoek van 1 of 2 eieren, bloem en melk
    2) Van Dale 2018 online: BE, niet al­ge­meen: ei­er­struif, omelette
    3) “Eierkoeken zijn luchtige, ronde koeken die gemaakt worden van eieren, zoetstof, bloem, rijsmiddel, citroenrasp en zout.” (Wikipedia) (ook in NL)

    2) Eierkoek: Breek het ei in een kom en voeg er de melk aan toe. Roer er het zelfrijzend bakmeel onder met de garde totdat je een mooi glad deegje verkrijgt. Voeg eventueel nog wat bakmeel toe als het deeg nog te lopend is. Kruiden met een snufje zout en 1 draai van de pepermolen. Verhit de bakboter in een koekenpan en giet er het deeg in. Bak de koek langs beide kanten mooi bruin. Serveren met wat siroop of lichtbruine suiker. (receptjes.be)

    2) Een omelet is al lekker met zout en peper. Je kunt echter veel meer toevoegen. Vaak wordt een omelet op smaak gebracht met verse kruiden of heeft de eierkoek een vulling van kaas, groenten, vlees of een combinatie. (knack.be)

    1) Als ik vroeger bij mijn grootouders ging slapen, keek ik ’s ochtends altijd uit naar de eierkoek die oma en opa met veel liefde voor me bakten. Het oorspronkelijk recept is: 2 lepels bloem, 2 eieren, 2 lepels melk en 2 lepels suiker. Overheerlijk! (anneleendelille.com)

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door Georges Grootjans op 08 Dec 2019 10:59
    5 reactie(s)

    Versie 2

    eierkoek
    (zn. m.; ~en)

    1) dikke pannenkoek van 1 of 2 eieren, bloem en melk
    2) Van Dale 2018 online: BE, niet al­ge­meen: ei­er­struif, ome­let

    2) Eierkoek: Breek het ei in een kom en voeg er de melk aan toe. Roer er het zelfrijzend bakmeel onder met de garde totdat je een mooi glad deegje verkrijgt. Voeg eventueel nog wat bakmeel toe als het deeg nog te lopend is. Kruiden met een snufje zout en 1 draai van de pepermolen. Verhit de bakboter in een koekenpan en giet er het deeg in. Bak de koek langs beide kanten mooi bruin. Serveren met wat siroop of lichtbruine suiker. (receptjes.be)

    2) Een omelet is al lekker met zout en peper. Je kunt echter veel meer toevoegen. Vaak wordt een omelet op smaak gebracht met verse kruiden of heeft de eierkoek een vulling van kaas, groenten, vlees of een combinatie. (knack.be)

    1) Als ik vroeger bij mijn grootouders ging slapen, keek ik ’s ochtends altijd uit naar de eierkoek die oma en opa met veel liefde voor me bakten. Het oorspronkelijk recept is: 2 lepels bloem, 2 eieren, 2 lepels melk en 2 lepels suiker. Overheerlijk! (anneleendelille.com)

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door Georges Grootjans op 08 Dec 2019 10:57
    5 reactie(s)

    Versie 1

    eierkoek
    (zn. m.; ~en)

    1) dikke pannenkoek van 1 of 2 eieren, bloem en melk
    2) Van Dale 2018 online: BE, niet al­ge­meen: ei­er­struif, ome­let

    1) Eierkoek: Breek het ei in een kom en voeg er de melk aan toe. Roer er het zelfrijzend bakmeel onder met de garde totdat je een mooi glad deegje verkrijgt. Voeg eventueel nog wat bakmeel toe als het deeg nog te lopend is. Kruiden met een snufje zout en 1 draai van de pepermolen. Verhit de bakboter in een koekenpan en giet er het deeg in. Bak de koek langs beide kanten mooi bruin. Serveren met wat siroop of lichtbruine suiker. (receptjes.be)

    2) Een omelet is al lekker met zout en peper. Je kunt echter veel meer toevoegen. Vaak wordt een omelet op smaak gebracht met verse kruiden of heeft de eierkoek een vulling van kaas, groenten, vlees of een combinatie. (knack.be)

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door Georges Grootjans op 01 Mar 2018 19:15
    5 reactie(s)

    Nieuwe versie!
    Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.