Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    eierspijs

    De beschrijving van deze term werd 3 keer aangepast.

    Versie 3

    eierspijs
    (de ~ vr. zelfst. nw, geen mv)

    volksgerecht bestaande uit eieren geklopt met melk en meel en nadien gebakken in de pan tot er een dikke massa ontstond
    uitspraak in de Antwerpse Kempen /arespaas/

    In gezinnen met veel eters en weinig geld maakten ze dikwijls eierspijs om bij de boterham te eten.

    Eerlijk gezegd, hadden wij niet aan de bereiding gedacht; U begrijpt nu zeker, dat, als er een nieuwe naam voor die eierspijs moet zijn, die naam moet luiden: geroerde eieren. Kookboeken o.a. zijn zeer onveilige taalgidsen. (dbnl.org)

    Te Tienen maakt men witte en zwarte vlaaikens. De witte zijn gevuld met eene melk- en eierspijs, de zwarte met pruimenmarmelade. (ojs.ugent.be)

    Regio Antwerpse Kempen
    Bewerking door de Bon op 07 Mar 2018 00:22
    0 reactie(s)

    Versie 2

    eierspijs
    (de ~ vr.zelfst. nw, geen mv)

    volksgerecht bestaande uit eieren geklopt met melk en meel en nadien gebakken in de pan tot er een dikke massa ontstond
    uitspraak in de Antwerpse Kempen /arespaas/

    In gezinnen met veel eters en weinig geld maakten ze dikwijls eierspijs om bij de boterham te eten.

    Eerlijk gezegd, hadden wij niet aan de bereiding gedacht; U begrijpt nu zeker, dat, als er een nieuwe naam voor die eierspijs moet zijn, die naam moet luiden: geroerde eieren. Kookboeken o.a. zijn zeer onveilige taalgidsen. (dbnl.org)

    Te Tienen maakt men witte en zwarte vlaaikens. De witte zijn gevuld met eene melk- en eierspijs, de zwarte met pruimenmarmelade. (ojs.ugent.be)

    Regio Antwerpse Kempen
    Bewerking door Georges Grootjans op 02 Mar 2018 07:05
    0 reactie(s)

    Versie 1

    eierspijs
    (de ~ vr.zelfst. nw, geen mv)

    volksgerecht bestaande uit eieren geklopt met melk en meel en nadien gebakken in de pan tot er een dikke massa ontstond
    uitspraak in de Antwerpse Kempen /arespaas/

    In gezinnen met veel eters en weinig geld maakten ze dikwijls eierspijs om bij de boterham te eten.

    Regio Antwerpse Kempen
    Bewerking door Floem op 02 Mar 2018 00:44
    0 reactie(s)

    Nieuwe versie!
    Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.