Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
Onze databank bevat de volgende beschrijving(en) van "eierspijs"
volksgerecht bestaande uit eieren geklopt met melk en meel en nadien gebakken in de pan tot er een dikke massa ontstond
uitspraak in de Antwerpse Kempen /arespaas/
In gezinnen met veel eters en weinig geld maakten ze dikwijls eierspijs om bij de boterham te eten.
Eerlijk gezegd, hadden wij niet aan de bereiding gedacht; U begrijpt nu zeker, dat, als er een nieuwe naam voor die eierspijs moet zijn, die naam moet luiden: geroerde eieren. Kookboeken o.a. zijn zeer onveilige taalgidsen. (dbnl.org)
Te Tienen maakt men witte en zwarte vlaaikens. De witte zijn gevuld met eene melk- en eierspijs, de zwarte met pruimenmarmelade. (ojs.ugent.be)
Weet ge nog een andere betekenis voor deze term? Als ingelogd gebruiker kunt ge uw eigen beschrijvingen van Vlaamse woorden en uitspraken in onze databank aanvullen. Om fouten te verbeteren klikt ge bij de bovenstaande definities op de "bewerk" link, en om te reageren op een definitie klikt ge op de "reacties" link.
Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.