Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
Dit is slechts 1 definitie voor "goanewèè." Bekijk alle definities.
verdwenen
< Engels: gone away
Hij was naar het feestje gekomen. Maar zonder boe of ba te zeggen, was em ineens goanewèè.
Zie ook ribbedebie, eweg, schuppes, ermee ~ zijn en andere definitie van goanewèè
In afwachting van VW.2 is dit een probeersel voor een andere presentatie van het trefwoord.
Mijn bedoeling is de definitie en de voorbeelden gegroepeerd te houden, dus eerst de uitleg (beschrijving, etymologie, foto enz.), daarna de voorbeelden en dan pas de verwijzing naar synoniemen. Daarom zet ik altijd ‘zie andere beschrijving’ na de voorbeelden.
M.a.w.: eerst alles over het trefwoord, voorbeelden inbegrepen voor een goed begrip door de lezer, daarna de linken naar andere woorden.
Voor het laatste deel (de linken) zou een ander lettertype misschien beter zijn, maar dat lukt niet.
Reacties zijn welkom.
PS. in VW.2 zou ‘Voorbeelden’ kunnen staan voor de voorbeelden. Dat doet het ANW ook en ik vind het duidelijker.
Bon, ik denk dat ik in het verleden al wel eens een verwijzing naar synoniemen e.a. vanuit de voorbeelden naar het lemma verplaatst heb :( Ik zal het nooit meer doen.
Ik volg uw redenering wel en voor mij is het zeker ok. Ik heb een poging gedaan om de italic weg te halen zodat er onderscheid is met de voorbeelden. En in ’t groen, maar ik vrees dat het dan een mannekesblad wordt met die blauwe links. Dus dat doen we misschien beter weg. ’t Zou eventueel nog in ’t vet kunnen?
Dat lijkt mij geen slecht idee van een beter onderscheid te maken. Misschien in de stijl van:
woord (woordsoort)
beschrijving
Voorbeelden:
Zie ook:
Als die linken (semi-)automatisch zouden kunnen toegevoegd worden zou dat natuurlijk fantastisch zijn. De onderdelen ‘Voorbeelden’ en ‘Zie ook’ zouden ook alleen maar zichtbaar moeten zijn als er effectief voorbeelden bijstaan of andere lemma’s aan gelinkt zijn.
(En als ge op de woordsoort klikt, zou ge dan afhankelijk van de woordsoort nog een automatische verbuigings- of vervoegingstabel kunnen voorgeschoteld krijgen, maar ik ga beginnen afdwalen.)
Een uitgebreidere suggestie:
woord (woordsoort)
beschrijving
Etymologie: – facultatief
etymologische verklaring(en)
Labels: – facultatief
Voorbeelden:
Zie ook:
Georges en nthn, bedankt voor de reacties!
De cursieve letters veranderen in rechte letters is wat ik wilde doen, maar ik kende de formule niet.
Ik heb in het artikeltje nu het groen weggelaten.
Deze manier vraagt wel wat meer werk en valt minder op dan een spatie en een rondje. Welke methode vinden jullie de beste?
Door het bezien van de tweede suggestie van nthn, viel het me op dat door de etymologie en de labels, de voorbeelden heel ver van de definitie staan. Zouden we dat ook niet allemaal na de voorbeelden toevoegen? Bij het ANW staat die uitleg in een kader naast de beschrijving en de voorbeelden, maar zo’n kader hebben wij niet.
Als suggestie ga ik een tweede marcelleke aanmaken. Voor het gemak: de voorbeelden niet cursief. Ook voor het gemak: de verwijzingen wel cursief met spatie. (Die komen in het vakje voorzien voor de voorbeelden.)
Ingelogde gebruikers kunnen reacties aan deze definitie toevoegen.
Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.