Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
De beschrijving van deze term werd 9 keer aangepast.
Het gebruik van verkleinwoorden is in Vlaanderen de laatste decennia in opmars. Vooral in de culinaire sector is het heel gangbaar en algemeen. In het algemeen taalgebruik blijkt het vooral een Antwerps fenomeen volgens Ann De Craemer:
http://www.demorgen.be/opinie/is-het-maatje-van-het-behaatje-goed-madammeke-a2300886/
oppemsehoeve.be:
MENU 3
Trio van vis op een bedje van juliennegroenten / garnaalsausje
*
Verfrissend sorbet of soepje
*
Gebakken kalfsmedaillon met seizoengroentjes en aardappelschijfjes
*
IJslam of ijstaart met frambozencoulis
Opm: voor een zacht prijsje welteverstaan
Het gebruik van verkleinwoorden is in Vlaanderen de laatste decennia in opmars. Vooral in de culinaire sector is het heel gangbaar en algemeen. In het algemeen taalgebruik blijkt het vooral een Antwerps fenomeen volgens Ann De Craemer:
http://www.demorgen.be/opinie/is-het-maatje-van-het-behaatje-goed-madammeke-a2300886/
oppemsehoeve.be:
MENU 3
Trio van vis op een bedje van juliennegroenten / garnaalsausje
*
Verfrissend sorbet of soepje
*
Gebakken kalfsmedaillon met seizoengroentjes en aardappelschijfjes
*
IJslam of ijstaart met frambozencoulis
Opm: voor een zacht prijsje welteverstaan
Het gebruik van verkleinwoorden is in Vlaanderen de laatste decennia in opmars. Vooral in de culinaire sector is het heel gangbaar en algemeen. In het algemeen taalgebruik blijkt het vooral een Antwerps fenomeen volgens Ann De Craemer:
http://www.demorgen.be/opinie/is-het-maatje-van-het-behaatje-goed-madammeke-a2300886/
oppemsehoeve.be:
MENU 3
Trio van vis op een bedje van juliennegroenten / garnaalsausje
*
Verfrissend sorbet of soepje
*
Gebakken kalfsmedaillon met seizoengroentjes en aardappelschijfjes
Opm: voor een zacht prijsje welteverstaan
Het gebruik van verkleinwoorden is in Vlaanderen de laatste decennia in opmars. Vooral in de culinaire sector is het heel gangbaar en algemeen. In het algemeen taalgebruik blijkt het vooral een Antwerps fenomeen volgens Ann De Craemer:
http://www.demorgen.be/opinie/is-het-maatje-van-het-behaatje-goed-madammeke-a2300886/
oppemsehoeve.be:
MENU 3
Trio van vis op een bedje van juliennegroenten / garnaalsausje
*
Verfrissend sorbet of soepje
**
Gebakken kalfsmedaillon met seizoengroentjes en aardappelschijfjes
Opm: voor een zacht prijsje welteverstaan
Het gebruik van verkleinwoorden is in Vlaanderen de laatste decennia in opmars. Vooral in de culinaire sector is het heel gangbaar en algemeen. In het algemeen taalgebruik blijkt het vooral een Antwerps fenomeen volgens Ann De Craemer:
http://www.demorgen.be/opinie/is-het-maatje-van-het-behaatje-goed-madammeke-a2300886/
oppemsehoeve.be:
MENU 3
Trio van vis op een bedje van juliennegroenten / garnaalsausje
*
Verfrissend sorbet of soepje
Gebakken kalfsmedaillon met seizoengroentjes en aardappelschijfjes
IJslam of ijstaart met frambozencoulis
Opm: voor een zacht prijsje welteverstaan
Het gebruik van verkleinwoorden is in Vlaanderen de laatste decennia in opmars. Vooral in de culinaire sector is het heel gangbaar en algemeen. In het algemeen taalgebruik blijkt het vooral een Antwerps fenomeen volgens Ann De Craemer:
http://www.demorgen.be/opinie/is-het-maatje-van-het-behaatje-goed-madammeke-a2300886/
oppemsehoeve.be:
MENU 3
Trio van vis op een bedje van juliennegroenten / garnaalsausje
Verfrissend sorbet of soepje
Gebakken kalfsmedaillon met seizoengroentjes en aardappelschijfjes
IJslam of ijstaart met frambozencoulis
Opm: voor een zacht prijsje welteverstaan
Het gebruik van verkleinwoorden is in Vlaanderen de laatste decennia in opmars. Vooral in de culinaire sector is het heel gangbaar en algemeen. In het algemeen taalgebruik blijkt het vooral een Antwerps fenomeen volgens Ann De Craemer:
http://www.demorgen.be/opinie/is-het-maatje-van-het-behaatje-goed-madammeke-a2300886/
oppemsehoeve.be:
MENU 3
*
Trio van vis op een bedje van juliennegroenten / garnaalsausje
Opm: voor een zacht prijsje welteverstaan
Het gebruik van verkleinwoorden is in Vlaanderen de laatste decennia in opmars. Vooral in de culinaire sector is het heel gangbaar en algemeen. In het algemeen taalgebruik blijkt het vooral een Antwerps fenomeen volgens Ann De Craemer:
http://www.demorgen.be/opinie/is-het-maatje-van-het-behaatje-goed-madammeke-a2300886/
oppemsehoeve.be:
MENU 3
Trio van vis op een bedje van juliennegroenten / garnaalsausje
Opm: voor een zacht prijsje welteverstaan
Het gebruik van verkleinwoorden is in Vlaanderen de laatste decennia in opmars. Vooral in de culinaire sector is het heel gangbaar en algemeen. In het algemeen taalgebruik blijkt het vooral een Antwerps fenomeen volgens Ann De Craemer:
http://www.demorgen.be/opinie/is-het-maatje-van-het-behaatje-goed-madammeke-a2300886/
oppemsehoeve.be:
MENU 3
Trio van vis op een bedje van juliennegroenten / garnaalsausje
Verfrissend sorbet of soepje
Gebakken kalfsmedaillon met seizoengroentjes en aardappelschijfjes
Ijslam of ijstaart met frambozencoulis
Opm: voor een zacht prijsje welteverstaan
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.