Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  Omdat ik het Vlaams Woordenboek al enkele jaren niet meer kan onderhouden, wordt er gewerkt aan een nieuwe versie. Helpers zijn welkom in kanaal #vlaamswoordenboek op de Discord van Nerdland.

  Brabants trekpaard

  Onze databank bevat de volgende beschrijving(en) van "Brabants trekpaard"

  Brabants trekpaard
  (begrip)

  Het Belgisch trekpaard, Brabants trekpaard of Brabander is een paardenras afkomstig uit België. (Wikipedia)

  vgl. ook de bijnaam van wijlen Jean-Luc Dehaene: Het Brabants Trekpaard

  Belgisch trekpaard

  Dit moet u weten over het Brabants trekpaard, kersvers immaterieel erfgoed in Vlaanderen (vrt.be)

  Het Belgisch trekpaard is een kruising van drie foklijnen: de dikken uit de Dendervallei, de grijzen van Nijvel en Henegouwen en de kolossen uit het dal van de Méhaigne, een zijriviertje van de Maas. (Wikipedia)

  In het schilderachtige dorpje Vollezele, gelegen in het westen van het Pajottenland, staat op het marktplein een standbeeld van een machtig dier. Het stelt ‘Brilliant’ voor, een van de beroemde stamvaders van het Belgisch trekpaard – in de volksmond het Brabants trekpaard of Brabander. (faro.be)

  Deze website is een onafhankelijke informatiebron van en voor fokkers van het Brabants trekpaard, in het bijzonder van de provincie Vlaams-Brabant. (brabantsekwekers)

  Het Belgisch trekpaard ook wel ‘brabander’ of in Wallonië ‘race de trait belge’ genoemd, is het zwaarste paard onder de trekpaarden. (gekoppaarden.be)

  0 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door Georges Grootjans en laatst gewijzigd door de Bon (11 jan 2018 16:17)

  Thumbs_up
  215

  Voeg een nieuwe beschrijving toe aan onze databank!

  Weet ge nog een andere betekenis voor deze term? Als ingelogd gebruiker kunt ge uw eigen beschrijvingen van Vlaamse woorden en uitspraken in onze databank aanvullen. Om fouten te verbeteren klikt ge bij de bovenstaande definities op de "bewerk" link, en om te reageren op een definitie klikt ge op de "reacties" link.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Developers gezocht!
  De code achter het Vlaams woordenboek heeft dringend een update nodig.
  Wil je deze website graag mee een nieuw leven geven? Ik zoek een team adoptieouders.
  Stuur me een e-mailtje als je wil helpen, merci!

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.