Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  Omdat ik het Vlaams Woordenboek al enkele jaren niet meer kan onderhouden, wordt er gewerkt aan een nieuwe versie. Helpers zijn welkom in kanaal #vlaamswoordenboek op de Discord van Nerdland.

  gat, van zijn ~ maken

  Onze databank bevat de volgende beschrijving(en) van "gat, van zijn ~ maken"

  gat, van zijn ~ maken
  (uitdrukking)

  een hoge toon aanslaan, drukte maken om zijn gelijk te bewijzen, hoog van de toren blazen …

  zie varianten bij: oren, van zijn ~ maken

  “Ik heb een gevoel dat het algemeen de mode is van deze tijd: reclameren, van uw gat maken, maar zelf geen poot uitsteken of initiatief nemen.” (forum.politics.be 16 nov. 2011)

  “Ge moet van uw gat maken tegen de verantwoordelijken bij BMW die de naam gekozen hebben en niet tegen de mensen die graag zien dat de juiste naam gebruikt wordt.” (bimmerboard.be/forum)

  “Wij stappen op en aan de volgende halte komt er een conducteur en die begint van zijn gat te maken omda de chip in mijn eID eruit was (had de chip in mijn portefeuille, omdat die daar paar dagen ervoor was uitgevallen) (ID laten zien voor GoPass).” (9lives.be/forum 16 dec. 2011)

  “resultaat : beide haken erg ongelukkig in elkaar en gaan tegen de grond. uwe maat had blijkbaar de pretentie om direct van zijn oren te maken ipv te kijken wat de eventuele gevolgen zijn van de valpartij, zowel voor hem en zijn fiets, als voor Tronn. neen.. beetje van zijn gat maken was de respons, terwijl Tronn daar wel op de grond lag, en verhaalde naar het ongelukkige voorval, hoe het is aangekomen …” (forum.mountainbike.be 29 apr. 2013)

  0 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door de Bon en laatst gewijzigd door Marcus (22 okt 2018 18:38)

  Thumbs_up
  155

  Voeg een nieuwe beschrijving toe aan onze databank!

  Weet ge nog een andere betekenis voor deze term? Als ingelogd gebruiker kunt ge uw eigen beschrijvingen van Vlaamse woorden en uitspraken in onze databank aanvullen. Om fouten te verbeteren klikt ge bij de bovenstaande definities op de "bewerk" link, en om te reageren op een definitie klikt ge op de "reacties" link.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Developers gezocht!
  De code achter het Vlaams woordenboek heeft dringend een update nodig.
  Wil je deze website graag mee een nieuw leven geven? Ik zoek een team adoptieouders.
  Stuur me een e-mailtje als je wil helpen, merci!

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.