Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  Omdat ik het Vlaams Woordenboek al enkele jaren niet meer kan onderhouden, wordt er gewerkt aan een nieuwe versie. Helpers zijn welkom in kanaal #vlaamswoordenboek op de Discord van Nerdland.

  plezant, terug ~ club

  Onze databank bevat de volgende beschrijving(en) van "plezant, terug ~ club"

  plezant, terug ~ club
  (begrip)

  De Terug Plezant Club is een virtuele club met meer dan 5000 leden, waaronder heel wat BVs, die door wijlen Fons Wuyts (1947-2014) opgericht werd om het het Vlaams in het algemeen en het woordje plezant in het bijzonder in ere te herstellen.

  http://blog.seniorennet.be/1001_terug_plezant/

  Fons Wuyts bezocht regelmatig het VW en staat geregistreerd als gebruiker 1001, een verwijzing naar De Terug Plezant Club.
  Het mag een troost zijn voor de Fons en zijn familie: ‘In den hemel is ’t plezant’ (Stafke Fabri – 1974)

  nieuwsblad.be: Fons Wuyts uit Beerse, de oprichter van de Terug Plezant-club, verloor maandagavond de strijd tegen een agressieve kanker. De 67-jarige Kempenaar werd in Vlaanderen en Nederland bekend omdat hij het woord plezant opnieuw in de schoolboeken wilde krijgen. Fons Wuyts stuurde zondag een beklijvende e-mail naar al zijn kennissen, familieleden en mensen met wie hij de voorbije jaren contacten had opgebouwd. ‘Het zou mij plezieren dat mijn werk verder gezet wordt. En ook dat de oorspronkelijke Vlaamse taal met zijn dialecten verder uitgesproken wordt’, stond er onder meer te lezen. Maandagavond kreeg hij onder begeleiding van een arts, thuis euthanasie.

  standaard.be: Bekende Vlamingen steunen Terug Plezant-club

  0 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door Georges Grootjans en laatst gewijzigd door fansy (07 mei 2017 23:37)

  Thumbs_up
  182

  Voeg een nieuwe beschrijving toe aan onze databank!

  Weet ge nog een andere betekenis voor deze term? Als ingelogd gebruiker kunt ge uw eigen beschrijvingen van Vlaamse woorden en uitspraken in onze databank aanvullen. Om fouten te verbeteren klikt ge bij de bovenstaande definities op de "bewerk" link, en om te reageren op een definitie klikt ge op de "reacties" link.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Developers gezocht!
  De code achter het Vlaams woordenboek heeft dringend een update nodig.
  Wil je deze website graag mee een nieuw leven geven? Ik zoek een team adoptieouders.
  Stuur me een e-mailtje als je wil helpen, merci!

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.