Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  Omdat ik het Vlaams Woordenboek al enkele jaren niet meer kan onderhouden, wordt er gewerkt aan een nieuwe versie. Helpers zijn welkom in kanaal #vlaamswoordenboek op de Discord van Nerdland.

  punten voor sfeer en gezelligheid

  Onze databank bevat de volgende beschrijving(en) van "punten voor sfeer en gezelligheid"

  punten voor sfeer en gezelligheid
  (uitdr.)

  Oorspronkelijk een score uit het programma Komen eten, maar ondertussen in het algemene taalgebruik geslopen om iets te zeggen over de algemene sfeer van een gebeurtenis, een evenement, …

  Tien punten voor sfeer en gezelligheid, met zo’n mooi versierde kerstboom in de woonkamer. Maar het wordt net iets minder sfeervol als zo’n groene trots je huiduitslag en ademhalingsproblemen bezorgt (hln.be)

  Geniet van de warme stemming in huis dankzij deze tapijten! Onze punten voor sfeer en gezelligheid? Een 10! (outspot.be)

  Doorgaans scoort Antwerpen tijdens de preselecties de hoogste punten voor sfeer en gezelligheid. Ook vanavond hebben de tien bands weer voor de gelegenheid alle mogelijke fanclubs opgetrommeld wat geregeld voor een wel erg enthousiaste dansvloer zorgt. (indiestyle.be)

  Levi’s laat op die manier de klanten de marketing doen, een begeerte creëren, punten voor sfeer en gezelligheid uitdelen. (knack.be)

  Een vuurschaal is sowieso een succes op je tuinfeest. Want wij zijn niet de enigen die urenlang kunnen staren naar de golvende vlammen van het vuur in die nieuwe vuurkorf. Het ziet er mooi uit maar de warmte kan ook aangenaam zijn. De punten voor sfeer en gezelligheid schieten gegarandeerd omhoog! (fun.be )

  Jennifer Lawrence wordt 30: voor sfeer en gezelligheid een welverdiende 10! (vrt.be)

  0 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door Georges Grootjans en laatst gewijzigd door Georges Grootjans (15 aug 2020 08:34)
  Dit woord was woord van de dag op 27 aug 2020

  Thumbs_up
  179

  Voeg een nieuwe beschrijving toe aan onze databank!

  Weet ge nog een andere betekenis voor deze term? Als ingelogd gebruiker kunt ge uw eigen beschrijvingen van Vlaamse woorden en uitspraken in onze databank aanvullen. Om fouten te verbeteren klikt ge bij de bovenstaande definities op de "bewerk" link, en om te reageren op een definitie klikt ge op de "reacties" link.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Developers gezocht!
  De code achter het Vlaams woordenboek heeft dringend een update nodig.
  Wil je deze website graag mee een nieuw leven geven? Ik zoek een team adoptieouders.
  Stuur me een e-mailtje als je wil helpen, merci!

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.