Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
Dit is slechts 1 definitie voor "zesrib." Bekijk alle definities.
entrecote (veel vlaamse googels over afkomst en bereiding)
De zesrib is een deel van de entrecote en dankt zijn naam aan de zes ribben waar het aanhangt, tussen het gedeelte met de pastoorshoed en de ribben van de tussenrib. (slagerijrondou.be)
Nog liever eet ik een stuk uit de zesrib. Dat is een entrecote van een iets lager allooi, maar zeer smaakvol (seniorennet. be)
Haha over afkomst.. van ’t paardje zeker?
Traditioneel snijdt men een entrecôte uit het ribgedeelte, tegenwoordig uit het lendestuk en heeft een klein vetrandje (FR = contrefilet).
Een côte à l’os snijdt men uit de zesrib. Aan het vlees zit nog een ribbeen. (geen T-bone steak).
Ingelogde gebruikers kunnen reacties aan deze definitie toevoegen.
Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.