Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  Omdat ik het Vlaams Woordenboek al enkele jaren niet meer kan onderhouden, wordt er gewerkt aan een nieuwe versie. Helpers zijn welkom in kanaal #vlaamswoordenboek op de Discord van Nerdland.

  beiaardconcert

  Onze databank bevat de volgende beschrijving(en) van "beiaardconcert"

  beiaardconcert
  (zn. o.; ~en)

  alhoewel een beiaardconcert letterlijk een concert op een beiaard gespeeld is:
  “BelgiĆ«:
  De meeste steden organiseren tijdens de zomermaanden beiaardconcerten. Meestal in de vooravond of tijdens het weekend als de binnenstad autoluw is, of soms ook daarvoor verkeersvrij wordt gemaakt. Ook worden binnentuinen, schoolspeelplaatsen of andere rustige plaatsen in de buurt speciaal daarvoor gereserveerd. Vaak treden de stadsbeiaardiers bij elkaar op in een soort uitwissellingsronde. Zo onder meer in Sint-Truiden, Hasselt, Lier, Zoutleeuw, Geraardsbergen, Ieper, Herentals en Turnhout.
  Dit staat los van het vaak “wekelijks” concert dat in vele steden door de eigen beiaardier wordt verzorgd, vaak op marktdag." (Wikipedia)

  Beiaardconcerten. Van 3 juni tot en met 9 september kan je elke maandag om 20.30u genieten van een concert op de beiaard van de Sint-Romboutstoren. (uitinmechelen.be)

  Antwerpse beiaardconcerten deze maand op mobiele beiaard – VRT.be

  Beiaardconcerten – Toerisme Tienen

  Zomerse Beiaardconcerten | Harelbeke | UiT in Vlaanderen

  De meest bekende steeg van Antwerpen, de Vlaaikensgang, trekt continu een gestage stroom toeristen en liefhebbers van de beiaardconcerten aan. (gva.be)

  0 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door Georges Grootjans en laatst gewijzigd door Georges Grootjans (02 jul 2019 10:22)

  Thumbs_up
  90

  Voeg een nieuwe beschrijving toe aan onze databank!

  Weet ge nog een andere betekenis voor deze term? Als ingelogd gebruiker kunt ge uw eigen beschrijvingen van Vlaamse woorden en uitspraken in onze databank aanvullen. Om fouten te verbeteren klikt ge bij de bovenstaande definities op de "bewerk" link, en om te reageren op een definitie klikt ge op de "reacties" link.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Developers gezocht!
  De code achter het Vlaams woordenboek heeft dringend een update nodig.
  Wil je deze website graag mee een nieuw leven geven? Ik zoek een team adoptieouders.
  Stuur me een e-mailtje als je wil helpen, merci!

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.