Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  Omdat ik het Vlaams Woordenboek al enkele jaren niet meer kan onderhouden, wordt er gewerkt aan een nieuwe versie. Helpers zijn welkom in kanaal #vlaamswoordenboek op de Discord van Nerdland.

  belauto

  Onze databank bevat de volgende beschrijving(en) van "belauto"

  belauto
  (de ~ (m.), ~s)

  1. Belauto’s werden gepromoot om het autodelen in Vlaanderen te stimuleren. Wie zich lid maakt bij een autodeelbedrijf, kan een auto reserveren via het internet of de telefoon. Op verschillende plaatsen in een stad staan de belauto’s of deelauto’s klaar. Je kunt de gereserveerde wagen starten met een chipkaart en een pincode.

  2. Belauto richt zich ook tot alle inwoners met een laag inkomen dat maximum twee maal het leefloon mag bedragen. De bedoeling van de dienst is om personen met verplaatsingsproblemen tegen een redelijke prijs een bijkomende vervoersmogelijkheid te bieden.
  De gebruiker betaalt een minimumvergoeding per rit. Het OCMW komt tussen in de onkosten van de chauffeur.
  De aanvragen voor een rit met de belauto moeten ingediend worden op de sociale dienst van het OCMW.

  NL.: deelauto

  zie ook wegcode

  1. Als ik naar de kust wil rijden, kan ik een belauto in een deelnemende garage reserveren. Aan de kust breng ik de wagen in een andere belautogarage binnen. Na 14 dagen vakantie kan ik opnieuw een auto reserveren om weer naar huis te rijden. Waarschijnlijk is die niet meer dezelfde als voorheen.

  2. Vrijwilligers die bereid zijn om met hun persoonlijk voertuig personen te willen vervoeren, kunnen zich als belauto aangeven bij het OCMW van hun gemeente.

  0 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door fansy en laatst gewijzigd door nthn (19 mei 2020 16:45)

  Thumbs_up
  310

  Voeg een nieuwe beschrijving toe aan onze databank!

  Weet ge nog een andere betekenis voor deze term? Als ingelogd gebruiker kunt ge uw eigen beschrijvingen van Vlaamse woorden en uitspraken in onze databank aanvullen. Om fouten te verbeteren klikt ge bij de bovenstaande definities op de "bewerk" link, en om te reageren op een definitie klikt ge op de "reacties" link.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Developers gezocht!
  De code achter het Vlaams woordenboek heeft dringend een update nodig.
  Wil je deze website graag mee een nieuw leven geven? Ik zoek een team adoptieouders.
  Stuur me een e-mailtje als je wil helpen, merci!

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.