Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  Omdat ik het Vlaams Woordenboek al enkele jaren niet meer kan onderhouden, wordt er gewerkt aan een nieuwe versie. Helpers zijn welkom in kanaal #vlaamswoordenboek op de Discord van Nerdland.

  dvit

  Onze databank bevat de volgende beschrijving(en) van "dvit"

  dvit
  (het ~, teams)

  Afkorting van Disaster Victim Identification Team

  Het DVIT werd in 1986 opgericht vlak voor de ramp met de ‘Herald of Free enterprise’ te Zeebrugge. Sindsdien betrokken bij rampen zowel in het binnen- als het buitenland. Sinds de zaak Dutroux in 1996 ook betrokken in gerechtelijke dossiers. Ontstaan van ‘necrosearch’, dwz zoeking naar een verborgen lichaam in diverse milieus (aarde, water,…)

  Deze eenheid van de Federale Politie is werkzaam in:
  1. zaken waar lijken niet kunnen worden geïdentificeerd door middel van lichaam, haar, kleren enz.
  2. zaken van vermissingen.

  zie ook cgsu

  Een Disaster Victim Identification Team (DVIT) van de Belgische federale politie is vertrokken naar Nederland om te helpen bij de identificatie van de slachtoffers van de vlucht MH17. Dat gebeurde op vraag van het Landelijk Team Forensische Opsporingen van Nederland, zo meldt de federale politie. (hln.be)

  Het DVIT is samengesteld uit negen leden, één wetsdokter en één odontoloog.

  De missie van het DVIT is het terugvinden, het bergen en het identificeren van lichamen bij ongevallen, rampen, moordzaken, verdwijningen,…

  0 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door fansy en laatst gewijzigd door fansy (05 jan 2016 01:07)

  Thumbs_up
  246

  Voeg een nieuwe beschrijving toe aan onze databank!

  Weet ge nog een andere betekenis voor deze term? Als ingelogd gebruiker kunt ge uw eigen beschrijvingen van Vlaamse woorden en uitspraken in onze databank aanvullen. Om fouten te verbeteren klikt ge bij de bovenstaande definities op de "bewerk" link, en om te reageren op een definitie klikt ge op de "reacties" link.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Developers gezocht!
  De code achter het Vlaams woordenboek heeft dringend een update nodig.
  Wil je deze website graag mee een nieuw leven geven? Ik zoek een team adoptieouders.
  Stuur me een e-mailtje als je wil helpen, merci!

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.