Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  Omdat ik het Vlaams Woordenboek al enkele jaren niet meer kan onderhouden, wordt er gewerkt aan een nieuwe versie. Helpers zijn welkom in kanaal #vlaamswoordenboek op de Discord van Nerdland.

  prietpraat

  Onze databank bevat de volgende beschrijving(en) van "prietpraat"

  prietpraat
  (de ~ (m.), geen mv.)

  onnozel gezever, beuzelpraat, idiote, onzinnige praat, geklets

  Woordenboek der Nederlandsche Taal:
  Redupliceerend-ablautend gevormd bij Praat. Onbeduidend, dwaas of zinloos gepraat. Dus het verdubbelt praat met een ombuiging. In Zuid-Nederland.

  Horoscopen in tijdschriften. Heel wat mensen lezen die prietpraat en geloven er nog in ook.

  New York Prietpraat is een vrijwillige, apolitieke en areligieuze organisatie voor en door Vlaamse en Belgische expats “jong van hart” in de stad. De missie van Prietpraat is om Vlamingen en Belgen op een gezellige manier samen te brengen. In het bijzonder Vlamingen en Belgen die graag eens bijkletsen aan de toog met hun streekgenoten en daarbij hun Vlaams/Belgisch netwerk in New York actief willen uitbreiden. (flandershouse.org)

  ‘Politieke prietpraat’, zo noemt Herman Deweerdt de beweringen van Paul De Grauwe over de invloed van de staatshervorming op de economische prestaties van Vlaanderen. (doorbraak.be)

  De Wevers prietpraat over ambtelijke schrapping. (dewereldmorgen.be)

  Het woord is in Nederland bekend geworden door de rubriek ‘prietpraat’ in het tijdschrift Margriet, waarbij het ging om grappige uitdrukkingen van kinderen.

  2 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door fansy en laatst gewijzigd door de Bon (25 apr 2020 15:31)

  Thumbs_up
  236

  Voeg een nieuwe beschrijving toe aan onze databank!

  Weet ge nog een andere betekenis voor deze term? Als ingelogd gebruiker kunt ge uw eigen beschrijvingen van Vlaamse woorden en uitspraken in onze databank aanvullen. Om fouten te verbeteren klikt ge bij de bovenstaande definities op de "bewerk" link, en om te reageren op een definitie klikt ge op de "reacties" link.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Developers gezocht!
  De code achter het Vlaams woordenboek heeft dringend een update nodig.
  Wil je deze website graag mee een nieuw leven geven? Ik zoek een team adoptieouders.
  Stuur me een e-mailtje als je wil helpen, merci!

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.