Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  Omdat ik het Vlaams Woordenboek al enkele jaren niet meer kan onderhouden, wordt er gewerkt aan een nieuwe versie. Helpers zijn welkom in kanaal #vlaamswoordenboek op de Discord van Nerdland.

  spiegelsok

  Onze databank bevat de volgende beschrijving(en) van "spiegelsok"

  spiegelsok
  (zn. v.; ~ken)

  kous in de kleuren van de voetbalploeg die men over de autospiegel schuift (tricolore spiegelsokken sinds WK voetbal van 2014 populair geworden)

  google2014:
  ‘spiegelsokken’: .BE (>700) ; .NL (>80)

  taaltelefoon.be: Al in de aanloop naar het WK voetbal doken steeds meer auto’s op met zwart-geel-rode spiegelhoezen rond de zijspiegels. De spiegelhoezen of spiegelsokken vormen mogelijk een gevaar voor de verkeersveiligheid. Hoesjes die niet goed geplaatst zijn, kunnen het zicht van de bestuurder belemmeren. Het concept van een spiegelhoes is niet nieuw. In andere landen waren de hoesjes tijdens het vorige WK al populair.

  demorgen.be: Het lijken wel weer verkiezingen. Of voetbal, maar dan zonder spiegelsokjes.

  hln.be: De politie is in ieder geval niet zinnens om een heksenjacht te openen op de spiegelsokken.

  elle.be: Gooooaaaaal’ is vast het mooiste woord uit het voetbal. Tijdens de vorige editie van het wereldkampioenschap sloop ‘vuvuzela’ in ons vocabularium, dit WK breiden we onze woordenschat uit met ‘spiegelsokjes’ en ‘juichpakken’.

  0 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door Georges Grootjans en laatst gewijzigd door Georges Grootjans (09 nov 2014 08:44)

  Thumbs_up
  250

  Voeg een nieuwe beschrijving toe aan onze databank!

  Weet ge nog een andere betekenis voor deze term? Als ingelogd gebruiker kunt ge uw eigen beschrijvingen van Vlaamse woorden en uitspraken in onze databank aanvullen. Om fouten te verbeteren klikt ge bij de bovenstaande definities op de "bewerk" link, en om te reageren op een definitie klikt ge op de "reacties" link.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Developers gezocht!
  De code achter het Vlaams woordenboek heeft dringend een update nodig.
  Wil je deze website graag mee een nieuw leven geven? Ik zoek een team adoptieouders.
  Stuur me een e-mailtje als je wil helpen, merci!

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.