Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  Omdat ik het Vlaams Woordenboek al enkele jaren niet meer kan onderhouden, wordt er gewerkt aan een nieuwe versie. Helpers zijn welkom in kanaal #vlaamswoordenboek op de Discord van Nerdland.

  stadslijst

  Onze databank bevat de volgende beschrijving(en) van "stadslijst"

  stadslijst
  (zn. m.; ~en)

  politiek: verschillende partijen en mensen in een stad die zich op eenzelfde lijst verenigen voor de verkiezingen

  vgl. lijst van de burgemeester, kartellijst

  In Oostende stelde Johan Vande Lanotte zijn Stadslijst voor. 15 van de 40 voorgestelde kandidaten zijn ‘stadsmakers’ en behoren niet tot de SP.A. Opvallende kandidaten zijn CAW-directeur Tine Wyns en ondernemer Fabrice Goffin van roboticabedrijf Zora Bots. (knack.be)

  De voormalige Nederlandse voetballer en KV Mechelen-coryfee Piet den Boer krijgt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen een ‘prominente plaats’ op de lijst Open VLD-Groen-M+ van Mechels burgemeester Bart Somers. Dat is zondagmiddag bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de stadslijst. (standaard.be)

  Stadslijst, de nieuwe politieke formatie in Herentals, trekt in een stevige organisatie naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Een enthousiast bestuur ondersteunt deze puur lokale partij die een nieuwe politieke wind wil doen waaien in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. (kempennieuws.be)

  LDD Sint-Truiden in open stadslijst Nief! naar verkiezingen – LDD

  Filip Dewinter » SP.A.-CD&V-stadslijst is een zwaktebod

  0 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door Georges Grootjans en laatst gewijzigd door Georges Grootjans (25 apr 2018 18:36)

  Thumbs_up
  94

  Voeg een nieuwe beschrijving toe aan onze databank!

  Weet ge nog een andere betekenis voor deze term? Als ingelogd gebruiker kunt ge uw eigen beschrijvingen van Vlaamse woorden en uitspraken in onze databank aanvullen. Om fouten te verbeteren klikt ge bij de bovenstaande definities op de "bewerk" link, en om te reageren op een definitie klikt ge op de "reacties" link.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Developers gezocht!
  De code achter het Vlaams woordenboek heeft dringend een update nodig.
  Wil je deze website graag mee een nieuw leven geven? Ik zoek een team adoptieouders.
  Stuur me een e-mailtje als je wil helpen, merci!

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.