Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  Omdat ik het Vlaams Woordenboek al enkele jaren niet meer kan onderhouden, wordt er gewerkt aan een nieuwe versie. Helpers zijn welkom in kanaal #vlaamswoordenboek op de Discord van Nerdland.

  transmigratie

  Onze databank bevat de volgende beschrijving(en) van "transmigratie"

  transmigratie
  (zn. v.; ~s)

  In BE heeft transmigratie betrekking op de actuele problematiek van transmigranten die vanuit het zuiden onderweg zijn met eindbestemming het Verenigd Koninkrijk

  NL ligt niet op een dergelijke migratieroute en daar heeft het begrip een andere context, bv.
  “Het verhuizen van het ene naar het andere eiland. In principe wordt hier mee bedoeld het verhuizen van mensen (of gehele dorpen) van het overbevolkte Jawa naar minder dichtbevolkte eiland als Sumatera, Kalimantan, Sulawesi of Irian Jaya.” (digischool.nl)

  Ook het station en de Zwevegemsestraat in Kortrijk werden gecheckt. De transmigratie is een algemeen bekend fenomeen en daarom moet er regelmatig worden gecontroleerd, zegt De Tavernier. (vrt.be)

  Eén nationaal administratief centrum voor transmigratie – De Standaard

  De afgelopen weken wordt steeds vaker gesproken over een ‘opflakkerend probleem’ van transmigratie. (apache.be)

  Dit blijkt uit het boek ‘Transmigratie. Hulp verlenen in een wereld van superdiversiteit’ van Mieke Schrooten, Sophie Withaeckx, Dirk Geldof en Margot Lavent. (dirkgeldof.be)

  0 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door Georges Grootjans en laatst gewijzigd door Georges Grootjans (14 nov 2018 07:57)

  Thumbs_up
  128

  Voeg een nieuwe beschrijving toe aan onze databank!

  Weet ge nog een andere betekenis voor deze term? Als ingelogd gebruiker kunt ge uw eigen beschrijvingen van Vlaamse woorden en uitspraken in onze databank aanvullen. Om fouten te verbeteren klikt ge bij de bovenstaande definities op de "bewerk" link, en om te reageren op een definitie klikt ge op de "reacties" link.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Developers gezocht!
  De code achter het Vlaams woordenboek heeft dringend een update nodig.
  Wil je deze website graag mee een nieuw leven geven? Ik zoek een team adoptieouders.
  Stuur me een e-mailtje als je wil helpen, merci!

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.